Géén Jools Holland vanavond, wél These Seats Are Taken Géén Jools Holland vanavond, wél These Seats Are Taken

… En óók Concubine, 2-Late, DeWolff, Reincarnatus, Quramitry, Nem-Q, TV Off

, Pierre Oitmann

Géén Jools Holland vanavond, wél These Seats Are Taken

… En óók Concubine, 2-Late, DeWolff, Reincarnatus, Quramitry, Nem-Q, TV Off

Pierre Oitmann ,

In tegenstelling tot wat in veel concertagenda’s te lezen staat, zal Jools Holland vanavond niet optreden in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen. Toch zijn er nog genoeg andere dingen te ondernemen in Limburg vanavond. 3VOOR12/Limburg maakt een selectie uit het muzikale aanbod.

… En óók Concubine, 2-Late, DeWolff, Reincarnatus, Quramitry, Nem-Q, TV Off

In tegenstelling tot wat in veel concertagenda’s te lezen staat, zal Jools Holland vanavond niet optreden in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen. De befaamde Britse pianist was wel geboekt om met zijn orkest te komen spelen in Heerlen, maar het optreden werd afgeblazen. Gisteravond speelde Holland wel met zijn orkest in Paradiso in Amsterdam. Marc Almond (ex-Soft Cell) was gastvocalist. Voor wie toch wil feesten in Heerlen kan in Parkstad Limburg Theaters terecht voor de bakvislatinpop van Belle Perez of dansen in de Nieuwe Nor tijdens Drum NN Bass 18.

Daarnaast zijn er nog genoeg andere dingen te ondernemen in Limburg vanavond. Zo is er het laatste optreden van These Seats Are Taken in OJC Walhalla in Sevenum (voorprogramma: Feromones). De band werd in 2007 tweede in de Nu Of Nooit-finale en er verscheen een EP. In januari meldde 3VOOR12/Limburg het vertrek van zanger Matthijs van Issum naar IJsland, met het uit elkaar vallen van de band als gevolg. Een andere band die vanavond voor het laatst op de planken staat is Concubine. Deze Roermondse band won in 2001 Nu Of Nooit en stond dat jaar op Pinkpop. Na het winnen van Emergenza in 2006 zet Concubine er vanavond in de Azijnfabriek in Roermond definitief een punt achter op de benefietavond Rock For Filipino Children. Eerder deze week lichtte bassist en oprichter Joost Peeters het einde van Concubine al toe.

Behalve het afscheid van Concubine en These Seats Are Taken is er ook veel nieuwe muziek dit weekend. Zo presenteert de jonge band 2-Late vanavond zijn eerste cd’tje in Poppodium Venray. De band, die je wellicht nog kent van PopSport en Nu Of Nooit, pakt flink uit met twee support-acts: Yesterday’s Men en Pilot Flame. De gemiddelde leeftijd ligt iets hoger bij Quramitry, maar ook deze band brengt een gloednieuw schijfje uit. Vanavond is de presentatie ervan in Theater Landgraaf. Voor wie de band DeWolff nog niet heeft gezien, die kan terecht in ‘t Sjor te Roggel. Hier treden de jonge honden/wolven vanavond op. De jonkvrouwen van Reincarnatus gaan terug naar hun muzikale roots in de Auw Kerk in Bunde.

Dan zijn er nog een aantal bandavondjes die het bezoeken waard zijn. Kelderpop bijvoorbeeld, in The Pitt in Heythuysen. De optredende bands zijn Nem-Q, Sheer Nonsense en Capital Punishment. In Djive in Elsloo word je vanavond blootgesteld aan Earporn, met de bands Grand Theft Apple, Offroad en TV Off (woensdag nog tweede bij Battle Of The Band in Maastricht). Voorafgaand aan Mosterdpop is er vanavond in OJC De Kelder in Urmond de bandwedstrijd Queen’s Contest met lokaal talent. Net over de Limburgse grens, in het Brabantse dorpje Lierop (gemeente Someren), vindt de finale van de bandwedstrijd Peelrock Rally plaats. De winnende band in OJC Nirwana mag openen op Nirwana’s Tuinfeest deze zomer. Vind je het leuker om in een beschonken toestand mee te lallen met liedjes die je al duizend keer gehoord hebt? Ook dat kan! Want het Smells Like Covers in Fraiche te Vaals…

Dit en nog veel meer is er te beleven in Limburg. Weten wat er nog meer speelt dit weekend of de komende weken? Ga dan naar de 3VOOR12/Limburg concertagenda!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg