"Een van de mooiste albums dat er op de wereld geschreven is" "Een van de mooiste albums dat er op de wereld geschreven is"

De top vijf aller tijden van Boris

, Maurice Kamps

"Een van de mooiste albums dat er op de wereld geschreven is"

De top vijf aller tijden van Boris

Maurice Kamps ,

Boris benoemt zijn vijf favoriete albums aller tijden.

De top vijf aller tijden van Boris

Dit schud ik zo uit mijn mauw, maar er zijn er nog zat anderen die eigenlijk, zoals deze vijf, het verdienen om nummer één te zijn. 'Songs In The Key Of Life' vind ik net zo'n goede plaat als 'Off The Wall', alleen heb ik er een ander gevoel bij. Het is jeugdsentiment. Ik kan beter een top honderd van mijn favoriete albums maken en die staan dan allemaal op één. Zo heb je bij elke stroming en cd wel je eigen gevoel. Jeff Buckley – 'Grace' vind ik ook te gek, Zappa – 'Sheik Yerbouti': waanzinnig, als we nu gaan beginnen...”

 

#1 Michael Jackson – 'Off The Wall'
Dat album klopt van A tot Z, de sound, ik ben altijd een groot fan geweest van Michael Jackson, vooral in die tijd en ik ben Quincy Jones fan. Ik vond die plaat gewoon waanzinnig, klaar.”

#2 Stevie Wonder – 'Songs In The Key Of Life'
'Songs In The Key Of Life' is qua liedjes waarschijnlijk een van de mooiste albums dat er op de wereld geschreven is. Er staan zoveel hits op, er staan zoveel geweldige liedjes op, waanzinnig mooie boodschappen, mooie composities, het is gewoon prachtig. 'Innervisions' was ook helemaal the shit."

#3 Prince – 'Purple Rain' 
Of misschien 'Sign Of The Times'... nee, ik ga voor 'Purple Rain'. Puur gevoelsmatig, eigenlijk is mijn favoriete Prince-album 'The Rainbow Childeren', maar die is totaal onbekend bij mensen, snap je? Dat is niet echt een liedjesplaat, dat is een instrumentale plaat, maar het is te gek. Als kind heb ik zo vaak die dvd van 'Purple Rain' gezien en elke keer als ik hem keek dan kreeg ik kippenvel. Het is het als kind zijnde er naar kijken en er van dromen, dat is zoals het moet, hij is echt de ster die je kunt aanraken. Als je er achter komt dat je iets kunt, dat je kunt zingen, je muzikaal bent, dan zijn dat wel films en is dat de muziek waar ik inspiratie uit gehaald heb.”

#4 Sly & The Family Stone – 'Stand'
“'Stand' is één van mijn favoriete liedjes, er staat natuurlijk ook 'If You Want Me To Stay' op, 'Everyday People' en 'Thank You (Falettinme Be Mice Elf Agin)'. Alle grote hits staan er op, mijn favoriete Sly & The Family Stone liedjes. Vooral 'If You Want Me To Stay'“ (doet de inleidende baslijn na:) “dat is heerlijk.”

#5 D'Angelo – 'Voodoo'
Het is de plaat die ik het meeste gekocht heb, ik heb hem vier keer gekocht. Die heb ik tot drie keer toe helemaal kapot gedraaid. Het is de ultieme sexplaat. Het was toen die uit kwam in 1999 voor mij een soort bijbel. Ik vond het zo goed in elkaar zitten, zo goed muzikaal, zo strak in elkaar zitten, bijna té perfect.”

 

En de laatste van Anthony Hamilton, 'The Point Of It All', één van mijn favoriete stemmen. Donny Hathaway ben ik helemaal vergeten, dat is sowieso mijn favoriete stem, die man heeft mij wel het meest geraakt, hij is echt een 'zanger zanger'. Stevie is een goede zanger, maar een nog betere componist, Prince is een geweldige muzikant en hij heeft wel emotie in zijn stem, maar ik vind het niet een 'zanger zanger' bij uitstek. Als je in een woordenboek zou kijken wat de betekenis is van zanger, dan staat Donny Hathaway er naast. Dat is echt zingen, alles in perfecte balans, zo'n rust, een heerlijke timing, echt een mooie sound. Die plaat moet er eigenlijk ook bij staan. Je kunt een top vijfhonderd van mij maken, in plaats van een top vijf. Laten we het hier bij houden!"

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg