Cd-presentatie LiveJam zeer druk bezocht Cd-presentatie LiveJam zeer druk bezocht

Veel gastmuzikanten en aspirant-supersterren

, Pierre Oitmann

Cd-presentatie LiveJam zeer druk bezocht

Veel gastmuzikanten en aspirant-supersterren

Pierre Oitmann ,

Tijdens de maandelijkse LiveJam-sessies in poppodium Fenix in Sittard kunnen muzikanten van allerlei niveaus hun expertise tonen en samenspelen met ‘collega’s’. Bij de cd-presentatie van ‘Support Your Locals’ waren dit collega’s van formaat. Bandleden van onder andere Stereo, Gem, Krezip, VanVelzen en Anouk waren door LiveJam uitgenodigd om de cd 'Support Your Locals' te presenteren.

Veel gastmuzikanten en aspirant-supersterren

Het mag een prachtig initiatief genoemd worden. Muzikanten Thijs Schrijnemakers en Sander Ruijters delen hun passie namelijk niet enkel op de diverse poppodia die Nederland rijk is, ook op scholen maken de twee graag muziek. Een potje jammen alleen iets voor ervaren muzikanten? Welnee! Dat is het idee achter het educatieve project van Stichting LiveJam; jongeren op een laagdrempelige manier in aanraking met livemuziek laten komen. En nog op een educatieve manier ook.

Tijdens de maandelijkse LiveJam-sessies in poppodium Fenix in Sittard kunnen muzikanten van allerlei niveaus hun expertise tonen en samenspelen met ‘collega’s’. Bij de cd-presentatie van ‘Support Your Locals’, gerealiseerd door Stichting LiveJam, zijn dit collega’s van formaat. Astrid Kunst (Stereo), Wouter Rentema (Gem), Joost van Haaren (Krezip, VanVelzen) en Angelo Rijke (onder andere Anouk) en nog enkele anderen zijn allen door Schrijnemakers en Ruijters uitgenodigd om deze speciale editie van LiveJam op te luisteren.

Het is al vroeg druk in Fenix en dat zal het tot het einde van de avond blijven. Logisch, want niet iedere muzikant - laat staan een beginnende - kan zeggen dat-’ie met de zangeres van Stereo of de bassist van Krezip op het podium gestaan heeft. Deze topmuzikanten en de presentatie van het schijfje zorgen dus voor een zeer goed gevulde zaal. Enkele bands (of bandleden) die op ‘Support Your Locals’ staan zijn ook aanwezig, al ligt de focus toch voornamelijk bij de gastmuzikanten wiens namen op het affiche prijken. Het was eigenlijk wel leuk geweest als de cd integraal zou worden gespeeld tijdens deze editie van LiveJam, maar er wordt vooral geïmproviseerd. Ach ja, it’s only rock ‘n’ roll…

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg