Song van het Jaar 2008: de keuze van Blind Sight Song van het Jaar 2008: de keuze van Blind Sight

"Ik ben blij dat 'Sex On Fire' een hit is geworden"

, Pierre Oitmann

Song van het Jaar 2008: de keuze van Blind Sight

"Ik ben blij dat 'Sex On Fire' een hit is geworden"

Pierre Oitmann ,

Zoals ieder jaar gaat 3VOOR12 ook in 2008 weer opzoek naar de Song van het Jaar. Lezers van 3VOOR12 kunnen stemmen en zo ontstaat vervolgens een lijstje met de mooiste, beste en gaafste songs van 2008. Stemmen dus! De deelnemers aan Limburgs populairste en bekendste bandwedstrijd, Nu Of Nooit, tippen de beste nummers uit de voorkeurslijst. De zanger van Blind Sight, Geert Kroes, trapt af namens de provincie Limburg...

"Ik ben blij dat 'Sex On Fire' een hit is geworden"

Zoals ieder jaar gaat 3VOOR12 ook in 2008 weer opzoek naar de Song van het Jaar. Lezers van 3VOOR12 kunnen stemmen en zo ontstaat vervolgens een lijstje met de mooiste, beste en gaafste songs van 2008. Stemmen dus! De deelnemers aan Limburgs populairste en bekendste bandwedstrijd, Nu Of Nooit, tippen de beste nummers uit de voorkeurslijst. Geert Kroes, de vocalist van metalband Blind Sight, blijkt aangenaam verrast door het comebackalbum van Metallica. “The day that never cohoooommmmmmmzzzzzzzzzaaah”, brult hij luid mee.

De vijf favorieten van Geert Kroes, zanger van Blind Sight 

5. Kevin Costners - Lack Of Sun
“Zeker één van de leukste Nederlandse indiebands van dit moment. Hun debuutplaat ‘Come On In’ barst van de aanstekelijke refreinen en slim in elkaar stekende songs. Dit nummer, ‘Lack Of Sun’, heeft onlangs redelijk wat airplay gehad op radiostations als 3FM. Pas op: Je hoeft het nummer maar één keer te horen en je loopt het de hele dag mee te neuriën.”

4. Gaslight Anthem - 59 Sound
“Ze zeggen dat Gaslight Anthem de Bruce Springsteen van de tegenwoordige tijd is. Absoluut zijn er raakvlakken met Springsteen, zoals de stem van Gaslight Anthem’s zanger Brian Fallon, maar de band heeft ook iets heel eigens. Vooral muzikaal is het een stuk rauwer. Dit nummer spreekt me aan vanwege de tekst en het melancholische refrein. Een nummer dat je meteen naar de strot grijpt. Complimenten!”

3. Metallica - The Day That Never Comes
“Metallica, dé reden waarom ik muziek ben gaan maken. Deze band staat bovenaan ons lijstje van ‘The bands we want to play with before we die‘. Met hun nieuwe plaat ‘Death Magnetic” hebben ze nogmaals bewezen nog wel degelijk mee te tellen in het metalwereldje! James Hetfield, wat een held; ‘The day that never cohoooommmmmmmzzzzzzzzzaaah’.”

2. Kings Of Leon - Sex On Fire
“Ze hadden ooit al eens een klein hitje, volgens mij. Ik zou alleen niet meer weten met welk nummer. Maakt niet uit, want het nummer ‘Sex On Fire’ is er zeker een om te onthouden. Catchy nummer en met veel bezieling gespeelt. Ik ben blij dat dit een hit is geworden.”

1. Textures - Awake
“Spreekt voor zich. Hardwerkende band met meer dan uitstekende muzikanten. Punt!”


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan tot 15 december hier of hier, of hier
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg