DeWolff geeft concert in Paradiso DeWolff geeft concert in Paradiso

Geen Nu Of Nooit, maar op 2 januari wel in Amsterdam

, Pierre Oitmann

DeWolff geeft concert in Paradiso

Geen Nu Of Nooit, maar op 2 januari wel in Amsterdam

Pierre Oitmann ,

De band DeWolff speelt op 2 januari 2009 in de grote zaal van Paradiso in Amsterdam. Dat meldde gitarist Pablo van de Poel vanmiddag aan 3VOOR12/Limburg. De voorverkoop van het concert start morgenochtend. Sinds het optreden in De Wereld Draait Door staat de telefoon roodgloeiend bij de band. "En nog steeds", zegt manager Ron Engelen. "Niet normaal" vindt gitarist Pablo van de Poel het plotselinge succes.

Geen Nu Of Nooit, maar op 2 januari wel in Amsterdam

De band DeWolff speelt op 2 januari 2009 in de grote zaal van Paradiso in Amsterdam. Dat meldde gitarist Pablo van de Poel vanmiddag aan 3VOOR12/Limburg. De voorverkoop van het concert start morgenochtend. Deze aankondiging volgt een dag nadat de band zich terugtrok uit de bandwedstrijd Nu Of Nooit, waarmee het rocktrio een plek op Pinkpop in de wacht had kunnen slepen. 

Een dag na de bekendmaking van de voorselectie van Nu Of Nooit 2009 maakte SPL, de organiserende partij, bekend dat DeWolff niet mee zal doen aan de populaire bandwedstrijd. PopSport-band 2-Late valt in. "DeWolff heeft, vanwege het succes dat de band momenteel heeft, bedankt!", aldus Marike Peters van SPL. "Heel begrijpelijk natuurlijk", voegt ze eraan toen. 

En dat succes is zeker niet gering. Dit voorjaar won DeWolff de landelijke finale van Kunstbende en afgelopen dinsdag - op de dag dat de voorselectie van Nu Of Nooit gemaakt werd! - was DeWolff te gast in het programma De Wereld Draait Door. De dag erna stond de telefoon roodgloeiend bij de manager. "En nog steeds", zegt Ron Engelen van REMusic. "We hadden al wat leuke festivals staan, maar na De Wereld Draait Door dienen ook anderen zich aan."

Één van de redenen om de deelname aan Nu Of Nooit af te slaan, is dat participatie negatieve PR zou kunnen opleveren wanneer de band niet wint of de finale niet haalt. Een andere reden kan zijn dat DeWolff een kortere weg weet om op Pinkpop (of andere grote festivals) te spelen. "Ik zeg niks", antwoordt Engelen op deze suggestie. Ook Van de Poel hult zich in stilzwijgen. "Ik mag daar nog niks over zeggen."

De gitarist noemt het plotselinge succes van DeWolff "niet normaal". "We gaan veel promotie doen voor het concert in Paradiso," zegt hij. "Er staan volgend jaar veel leuke dingen te gebeuren." Engelen bevestigt dat. "En op 5 december nog een optreden in Patronaat, waarbij veel pers is uitgenodigd", aldus de manager. 2009 lijkt dus het jaar van DeWolff te worden, Nu Of Nooit of niet. 3VOOR12/Limburg zal de band komend jaar in ieder geval uitgebreid gaan volgen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg