Song van het Jaar 2008: de keuze van Super 88

"Waar zijn de songs van Flight Of The Conchords?"

Pierre Oitmann ,

Sjoerd Linders van Super 88 kijkt uit naar Nu Of Nooit, maar ook terugkijken op het muziekjaar 2008 is voor hem - in tegenstelling tot sommige andere Nu Of Nooit-deelnemers - een must. Zo genoot hij erg van Sigur Rós. “Dit klapt toch zoveel lekkerder mee dan de nieuwe Killers-song!”

"Waar zijn de songs van Flight Of The Conchords?"

Zoals ieder jaar gaat 3VOOR12 ook in 2008 weer opzoek naar de Song van het Jaar. Lezers van 3VOOR12 kunnen stemmen en zo ontstaat vervolgens een lijstje met de mooiste, beste en gaafste songs van 2008. Stemmen dus! De deelnemers aan Limburgs populairste en bekendste bandwedstrijd, Nu Of Nooit, tippen de beste nummers uit de voorkeurslijst. Goede rock is er onder andere van Super 88. Zanger en gitarist Sjoerd Linders kan goed uit de voeten met de Song van het Jaar-lijst, maar mist desondanks toch nog iets. "Allereerst, waar zijn de songs van Flight Of The Conchords in de lijst?", vraagt Linders zich af. "Revelatie van het jaar vanwege de combi pastiche/gevat/vakmanschap/domkomisch. Onnozel en slim tegelijk. Dat is mooi. Om niet de partypoepers uit te hangen hierbij dan toch onze lijst uitgaande van de 3VOOR12-lijst"

De vijf favorieten van Sjoerd Linders, zanger/gitarist van Super 88

5. Los Campesinos - Death To Los Campesinos
Klinkt als een losgeslagen schoolklas met klokkenspellen en een overdosis energie. En zo ziet het er live ook uit. Erg verfrissend om te zien en te horen.
De zanger heeft een trui met leeuw of wolf of havik, dat is erg Flight Of The Conchords en dus helemaal goed.
"

4. Claw Boys Claw - I Am Sea
Now we're talking. Wat een sound en drive op zo'n melodieus nummer. What more do you need? Well... More! En dat is te vinden op die geweldige plaat van ze die ik het hele jaar al draai.

3. TV On The Radio - Golden Age
Gisteren nog live gezien en deze springt er zeker uit. Funky, lekker, met supervocalen en een mooie Bowie-invloed. Talking of: Flight Of The Conchords heeft overigens een geweldige Bowie-song....

2. Vampire Weekend - A Punk
Eerst vond ik het niks en uiteindelijk toch verknocht aan dit nummertje. Het past en klopt helemaal en waarom? Don't know... Waarschijnlijk het orgeltje, het gitaarlickje en de 'ey,ey,ey,ey'.  Meer is het eigenlijk ook niet. Dat zal het wel zijn. En het clipje doet ook veel.

1. Sigur Rós - Gobbledigook
Dit klapt toch zoveel lekkerder mee dan de nieuwe Killers-song? En de tekst is ook beter te volgen, vind ik! Van mij mogen ze er in deze stijl nog een paar in elkaar rossen.

Sjoerd: "Dat is mijn top 5 En als je het morgen vraag, dan staat dit er in:
Friska Viljor - Old Man
Midnight Juggernauts - Shadows
Raconteurs - Salute Your Solution
Triggerfinger - First Taste
Voicst - Everyday I Work On The Road

Veel leuke nummers dus dit jaar! Jammer alleen dat Flight Of The Conchords niet in de lijst staat. Of had ik dat al gemeld?"


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan tot 15 december hier of hier, of hier
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.