Song van het Jaar 2008: de keuze van GooGooMuck

"Calexico opzetten en even wegdromen van deze wereld"

Pierre Oitmann ,

Debuteren op Nu Of Nooit? Dat is wel érg gewaagd! Toch zijn er een drietal bands bij dit jaar die nog nooit eerder (in die bezetting of met die nummers) op de bühne hebben gestaan; Moose Da Beat, Ninkasi Jr. en GooGooMuck. Toch hebben de heren achter GooGooMuck al de nodige (Nu Of Nooit-)ervaring. Zo ook gitarist Mark Deckers, die dol is op Eagles Of Death Metal. “Alle ingrediënten aanwezig!”

"Calexico opzetten en even wegdromen van deze wereld"

Zoals ieder jaar gaat 3VOOR12 ook in 2008 weer opzoek naar de Song van het Jaar. Lezers van 3VOOR12 kunnen stemmen en zo ontstaat vervolgens een lijstje met de mooiste, beste en gaafste songs van 2008. Stemmen dus! De deelnemers aan Limburgs populairste en bekendste bandwedstrijd, Nu Of Nooit, tippen de beste nummers uit de voorkeurslijst. GooGooMuck is één van de gloednieuwe bands op Nu Of Nooit. Het vuige rocktrio zal zelfs debuteren tijdens de voorronde in Fenix, Sittard. De band bestaat uit Mark Deckers (Red Zone Cuba, Emotional Elvis), Michel Geelen (Emotional Elvis en komend jaar op Nu Of Nooit met A Girl Called M) en - ja hoor, daar is 'ie weer - Björn van Zwamen (Sideshift Harry, Ninkasi Jr., Bitcho). Een band die eigenlijk best wel past bij GooGooMuck is Eagles Of Death Metal. Mark Deckers: "Deze band heeft alle ingrediënten om een sexy desert-song te maken."

De vijf favorieten van Mark Deckers, gitarist van GooGooMuck

5. A Balladeer - Mary Had A Secret
Een onnederlandse, goeie westcoastrocksong. Voor degene die een laidback ritje in de nacht moet maken kan dit liedje op repeat."

4. dEUS - The Architect
“De architecten van de belgenpop. Gewoon lekker meedoen van begin tot einde. Moet het meer zijn?

3. Black Box Revelation - I Think I Like You
Met z'n tweetjes weten te boeien is een compliment op zich. Neem daar de leeftijd bij, dan hebben ze gelijk een streepje voor. Rauwe blues en met de zang mee op de gitaarlijnen. Beetje vreemd, maar wel lekker en met een dikke productie knalt die uit je speakers.

2. Calexico - Two Silver Trees
Deze band uit Arizona heeft meer lekkere, doorkabbelende nummertjes en dit is er één van. Een andere van hun had ik ook in de top geschaard. Ligt me gewoon lekker, deze muziek. Opzetten en even wegdromen van deze wereld. Een potpourri van stijlen die ik wel kan waarderen, zeker iets wat ik ooit nog wil gaan doen.

1. Eagles Of Death Metal - Wannabe In L.A.
Een puike bandnaam, een puike over-the-top show, een doordachte titelsong en Jesse Hughes. Alle ingrediënten aanwezig om een sexy desert-song te maken.


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan tot 15 december hier of hier, of hier
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.