Song van het Jaar 2008: de keuze van Circle Of Silence Song van het Jaar 2008: de keuze van Circle Of Silence

“MGMT is simpelweg heerlijke psychedelische kitch!”

, Pierre Oitmann

Song van het Jaar 2008: de keuze van Circle Of Silence

“MGMT is simpelweg heerlijke psychedelische kitch!”

Pierre Oitmann ,

Een band die het verleden jaar goed bezig was is Circle Of Silence. Veel optredens, winnaar van verschillende bandwedstrijden, noem het maar op. Met Nu Of Nooit in het vooruitzicht een uitgelezen kans om zich nog eens extra te bewijzen. Gitarist Sascha Teschner pikt zijn vijf favoriete liedjes uit de jaarlijst van 3VOOR12. "Ik ben al een tijdje tamelijk idolaat van het werk van Sigur Rós."

“MGMT is simpelweg heerlijke psychedelische kitch!”

Zoals ieder jaar gaat 3VOOR12 ook in 2008 weer opzoek naar de Song van het Jaar. Lezers van 3VOOR12 kunnen stemmen en zo ontstaat vervolgens een lijstje met de mooiste, beste en gaafste songs van 2008. Stemmen dus! De deelnemers aan Limburgs populairste en bekendste bandwedstrijd, Nu Of Nooit, tippen de beste nummers uit de voorkeurslijst. Verleden jaar viel Circle Of Silence vreemd genoeg buiten de boot bij de selectie van Nu Of Nooit, maar tijdens de editie van 2009 zal de band gelukkig wel acte de presence geven. Gitarist Sascha Teschner benoemt zijn vijf favorieten van 2008. Sigur Rós is favoriet van de muzikant. "Ik ben al een tijdje tamelijk idolaat van het werk van het IJslandse paradepaardje."

De vijf favorieten van Sascha Teschner, gitarist van Circle Of Silence

5. Voicst - Everday I Work On The Road
“Heerlijk nummer van een evenzo heerlijk gezelschap. Voicst live op Bunkerpop was een hoogtepunt dit jaar, ook al was het behelpen. Terwijl Voicst de song akoestisch moest doen, wegens gebrek aan materiaal - noodweer! - stond de zaal finaal op de kop!”

4. Textures - Awake
“Wat een geweld, maar tegelijkertijd een fraaie subtiliteit, zoals alleen Textures dat kan brengen! Ik zie weinig bands van eigen bodem dit kunststukje de komende tijd evenaren.”

3. MGMT - Kids 
“Kids is simpelweg heerlijke psychedelische kitch! I like it!”

2. Santo Gold - L.E.S. Artistes
“De hele cd van Santogold staat regelmatig op repeat. Simpelweg omdat de cd heerlijk gevarieerd is en daarbij, naast eigenwijs, ook nog eens heel erg catchy is. 'L.E.S. Artistes' is wat mij betreft de knaller van de cd.”

1. Sigur Rós - Gobbledigook
Ik ben al een tijdje tamelijk idolaat van het werk van het IJslandse paradepaardje en op het moment dat je denkt dat ze alles wel zo'n beetje gehad hebben komen ze weer met iets nieuws. Inmiddels heb ik Sigur Ros ook live gezien en ' Gobbledigook' was toch wel een groot hoogtepunt binnen de show! Vette clip ook!


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan tot 15 december hier of hier, of hier
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg