Rebzjie beste dialectrappers van Nederland

Maastrichtenaren winnen prijs in Zeeland

Maurice Kamps ,

Dit weekend werd Rebzjie tijdens het Dialectpop Festival Nederland uitgeroepen tot 'Nederland's beste dialect hiphopact' van het jaar.

Maastrichtenaren winnen prijs in Zeeland

Rebzjie is tijdens de eerste editie van het Dialectpop Festival Nederland in Heinkenszand te Zeeland gekozen tot 'Nederland's beste dialect hiphopact 2008'.

De jury koos uit hondertwintig inzendingen de beste groepen die mochten optreden op het festival, waaronder Rebzjie, Graund, Pikkatrillaz en Ongenode Gasten uit onze provincie. Uit de geselecteerde bands werd het Friese Van Wieren gekozen tot 'Nederland's beste dialect act 2008' , terwijl Rebzjie met de beker voor 'Nederland's beste dialect hiphopact 2008' naar huis ging.

Het winnen van de dialect hiphopact 2008 prijs is een mooie afsluiter van het debuutjaar van de Maastrichtenaren; een bewogen jaar met veel optredens, interviews en bezoeken aan radio en televisie. Rebzjie werkt momenteel hard aan de opvolger van het debuutalbum 'Mèt Mestreechter Compleminte', dat eind vorig jaar uitkwam. De nieuwe plaat staat gepland voor medio 2009.