Een leuk tussendoortje Een leuk tussendoortje

Bizzle Presenteert: Waubagger – ‘Voor De Lekkere Track’

, Maurice Kamps

Een leuk tussendoortje

Bizzle Presenteert: Waubagger – ‘Voor De Lekkere Track’

Maurice Kamps ,

Bassie & Adriaan, Wu-Tang Clan’s U-God , Hans Teeuwen en Wiel Nakken. Zelden hoor je ze in één adem genoemd worden, laat staan in één track voorbijkomen. Rapper Bizzle presteert het in zijn nummer ‘Rauw’.

Bizzle Presenteert: Waubagger – ‘Voor De Lekkere Track’

‘Voor De Lekkere Track’ geldt als appetizer voor de demo van Bizzle’s groep Geen Harde G Nodig (G.H.G.N.). Op de tien nummers tellende e.p. trekt hij een blik vrienden open. Achtereenvolgens verschijnen Julio (Flexxfit), G.H.G.N.-collega D.L.X., IzZo, O.Z.L., G.O.D. en Poast voor Bizzle’s "microfoon van negen euro vijfennegentig".

In ‘Rauw’ horen we de stemmen van Bassie & Adriaan, U-God (Wu-Tang Clan), Hans Teeuwen en Wiel Nakken. Van het nummer werd ook een lowbudget videoclip geschoten met “een overdosis aan knakworsten, headnoddende herten, schapen uit klokken en vage gewichtheffers”, uiteraard.

Bizzle onderscheidt zich in de steeds verder uitdijende Limburgse hiphopscene door een flinke dosis onderbroekenlol. Zo trekt hij een nummer en een skit uit voor een lofzang op de afmeting van zijn jongeheer.

Toch blijkt hij ook wat verder dan zijn neus langs is te kijken en wat serieuzere topics niet te schuwen.

Sinds het voorjaar is de video van ‘Maasterlycs’ op Youtube te vinden die Bizzle met IzZo, O.Z.L .en D.L.X., samen BIZZOZLX, opnam, met Erik (“Weet waar je kansen liggen: Holland Casino”) op de beat.

Met de zaate hermeniekes funk van Pointwood in ‘4XNiks’ komt er een einde aan een half uur ‘Voor De Lekkere Track’.

De producties op de gratis e.p. variëren van warm analoog tot koud synthetisch en ook tekstueel is er een hoop afwisseling, mede dankzij de vele gasten. De gastheer komt zeker niet als minste uit de bus.

‘Voor De Lekkere Track’ is een leuk tussendoortje.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg