Win kaarten voor Jeffrey Lewis & The Jitters (USA) Win kaarten voor Jeffrey Lewis & The Jitters (USA)

Kunst, tragi-komische verhalen en live muziek

, Twan Bakker,

Win kaarten voor Jeffrey Lewis & The Jitters (USA)

Kunst, tragi-komische verhalen en live muziek

Twan Bakker, ,

Vrijdag 18 april opent dé Kim Gordon van Sonic Youth haar expositie ‘Sway: A Way In’ in het Glaspaleis in Heerlen. De officiële afterparty van deze tentoonstelling wordt gehouden in de NIEUWE NOR. Maak kans op kaartjes hiervoor.

Kunst, tragi-komische verhalen en live muziek

Het dubbelconcert op vrijdag 18 april van Jeffrey Lewis & The Jitters en Devastations is niet alleen de officiële afsluiting van de expositie HEL, die sinds 22 februari in Kunstencentrum signe en poppodium NIEUWE NOR te bewonderen was, maar ook een officiële afterparty. De gelegenheid is de opening van de expositie van Sonic Youth frontvrouw Kim Gordon in het Schunck-Glaspaleis.

Jeffrey Lewis, striptekenaar, kunstenaar en schrijver van tragi-komische verhalen, is geboren en getogen in New York. Met broer Jack op bas en David Beauchamp op drums mixt de Jeffrey Lewis Band 60’s akoestische psychedelica zoals die van ‘Pearls before Swines’ met experimentele art-punk zoals The Fall en de stedelijke lyriek van Lou Reed. Ook de sound van Sonic Youth is een inspiratiebron. Tijdens Live shows staat ook Jeffrey’s werk centraal. Uitvergrote illustraties worden in de vorm van ‘low budget videos’ getoond bij bepaalde nummers.

Het Australische trio Devastations ruilde onlangs hun thuisland in voor het Europese continent. Londen en Berlijn werden de nieuwe uitvalsbasis. Op die manier vertoeven ze alvast iets dichter bij hun helden, want in hun muziek weerklinkt evenveel Serge Gainsbourg als Kraftwerk. Ook Tindersticks en Roxy Music zijn nooit veraf. Het album ‘Yes, u’ is melancholisch en vitaal, afgrond en vangnet. Live wordt evenveel spanning voorspeld als te horen is op hun album ‘Yes, u’.

Wil je kans maken op kaartjes voor het concert in de NIEUWE NOR te Heerlen, stuur dan een mail met de reden waarom je graag naar dit spektakel zou willen, naar 3voor12limburg@rvpmedia.net

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg