“Gorefest knalde als een siliconentiet waar je een naald insteekt” “Gorefest knalde als een siliconentiet waar je een naald insteekt”

Zanger Desensitised over het optreden van Gorefest en Outburst

, Wil Delissen,

“Gorefest knalde als een siliconentiet waar je een naald insteekt”

Zanger Desensitised over het optreden van Gorefest en Outburst

Wil Delissen, ,

Fotograaf Wil Delissen ging onlangs voor het eerst op pad voor 3VOOR12/Limburg en wel naar De Bosuil, alwaar hij plaatjes ging schieten van de Zeeuwse band Gorefest met het Tilburgse Outburst in het voorprogramma. Vocalist van het Heerlense Desensitised, Wilbert Janssen, vertelde aan 3VOOR12/Limburg wat hij van het optreden van Gorefest vonden.

Zanger Desensitised over het optreden van Gorefest en Outburst

Wat kun je nu beter doen op een druilerige herfstavond dan met een lekkere pint genieten van een optreden van een band die er helemaal voor gaat? Dat vroeg fotograaf Wil Delissen zich af en ging voor 3VOOR12/Limburg naar De Bosuil, alwaar hij plaatjes ging schieten van de Zeeuwse band Gorefest met het Tilburgse Outburst in het voorprogramma. Het is altijd leuk op zo’n avond bekende gezichten tegen te komen in het publiek. Zo liep Wil daar onder andere Wilbert Janssen, de frontman van Desensitised, tegen het lijf. " De sfeer van zo’n avond kan natuurlijk beter door een die-hard als Wilbert worden weergegeven, dan door een leek die alleen maar wat plaatjes heeft geschoten," aldus fotograaf Wil. "Vandaar een kort vraaggesprekje." Op Wils vraag wat voor hem de aanleiding was het optreden te bezoeken reageerde Janssen: “Gorefest is voor mij toch een band waar ik mee ben opgegroeid en die ik graag aan het werk zie. Daarbij komt, dat De Bosuil in Weert een ideale locatie is, zowel qua ligging als qua grootte.” Wil vraagt of het publiek waar voor zijn geld heeft gekregen? “Het optreden voldeed zeker aan mijn verwachtingen," zo zegt Janssen. "Het oude werk werd goed afgewisseld met de laatste twee albums die ze hebben uitgebracht. Verder was het geluid goed te noemen en was Jan-Chris na de stemopwarmproblemen ook goed in vorm!” Ook is Jannsen dik tevreden met de setlist van die avond. “Als Gorefest al begint met 'The Glorious Dead' kan er naar mijn mening weinig meer fout gaan," vertel hij aan onze fotograaf. " De nadruk van de set lag voornamelijk op hun nieuwere schijven 'Rise To Ruin' en 'La Muerte' en dé doorbraak-cd van Gorefest uit 1992, genaamd 'False'. Tussendoor werden nog twee oude krakers van het debuutalbum 'Mindloss' en het titelnummer van 'Erase' gespeeld. Naar mijn mening hadden daar misschien meer nummers van de revue mogen laten passeren en iets minder nieuwe nummers." Het optreden voldeed volgens de zanger volledig naar de verwachtingen van de fans. “Ik heb om mij heen niets dan positieve reacties gehoord en de mensen waar ik samen mee was gingen ook uit hun plaat!,” zegt Janssen tevreden. “Het optreden knalde als een siliconentiet waar je een naald insteekt! Het bier smaakte prima, de dj draaide hitjes uit de oude doos, de orkestjes speelden naar behoeve en het publiek had er zin in! Kortom, het was een zeer geslaagde avond.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg