Het Pinkpop-moment van… Marike Peters (SPL) Het Pinkpop-moment van… Marike Peters (SPL)

“Mij in de verte als een stipje op iemands nek, waanzin!”

, Maurice Kamps,

Het Pinkpop-moment van… Marike Peters (SPL)

“Mij in de verte als een stipje op iemands nek, waanzin!”

Maurice Kamps, ,

Haar eerste kennismaking met Pinkpop, toen nog in het Damenpark in Geleen, kan ze zich niet meer herinneren want toen lag Marike Peters, popconsulente van SPL, nog in de kinderwagen. Als veertienjarige stond ze tussen de rockers tijdens Rage Against The Machine, maar hét Pinkpop-moment van Marike Peters is een optreden van dEUS in 1995.

“Mij in de verte als een stipje op iemands nek, waanzin!”

Marike Peters, popconsulente van Stichting Popmuziek Limburg, over haar onvergetelijke Pinkpop-momenten:

"In 1994 bezocht ik eigenlijk pas voor de eerste keer Pinkpop. Althans, voor zover ik me kan herinneren dan, want aangezien ik van Geleen ben, hebben mijn ouders me ongetwijfeld wel eens in de kinderwagen door het Burgemeester Damenpark geduwd tijdens Pinkpop! Toen Pinkpop eenmaal in Landgraaf was gingen we wel altijd op 'de berg' zitten, maar dat was voor mij op een gegeven moment niet meer voldoende...

Mijn eerste jaar, een kaartje kostte toen vijfenveertig gulden (daar heb ik echt voor gespaard!), speelde Rage Against The Machine en dat was toen helemaal je van het! Geweldig vond ik het om als veertienjarige tussen al die rockers te staan!

Maar het meest dierbare moment was toch wel in 1995 toen ik dEUS voor het eerst zag... Ze waren net doorgebroken met hun single 'Suds & Soda'. Dat optreden was erg goed en de band gaf, heel discreet, nog even af op het spelen op festivals, niet kunnen improviseren enzo, juist datgene waar deze band een kei in is! Toen ik later de beelden terugzag op Nederland 3 werd Tom Barman van achteren gefilmd en zag je mij in de verte als een stipje op iemands nek zitten, waanzin!"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg