Krezip, Postman en Kraak & Smaak op Bevrijdingsfestival Limburg 2007 Krezip, Postman en Kraak & Smaak op Bevrijdingsfestival Limburg 2007

Thema van 2007 is "Vrijheid maak je met elkaar"

, 3VOOR12/Limburg,

Krezip, Postman en Kraak & Smaak op Bevrijdingsfestival Limburg 2007

Thema van 2007 is "Vrijheid maak je met elkaar"

3VOOR12/Limburg, ,

Op zaterdag 5 mei 2007, de dag van de vrijheid, worden in alle provincies de bekende bevrijdingsfestivals georganiseerd. In Limburg vindt het festival voor de elfde keer plaats op de Markt en omgeving in Roermond. De eerste drie artiesten die zullen optreden op het hoofdpodium zijn bekend: Krezip, Postman en Kraak & Smaak. “Vrijheid maak je met elkaar” is het thema, dat ook terugkomt tijdens het optreden van Krezip.

Thema van 2007 is "Vrijheid maak je met elkaar"

De eerste namen voor Bevrijdingsfestival Limburg zijn bekend. En het zijn niet de minste! Namelijk Krezip, Postman en Kraak & Smaak. De zeskoppige rockformatie Krezip ontstond in 1997 en was vanaf dat moment meteen één van de meest favoriete podiumacts in Nederland. Zo stond de groep 2000 als jongste band ooit op Pinkpop. Na drie succesvolle albums, verschillende prijzen en (internationale) tours zijn ze dit jaar op 5 mei in Nederland te zien als Ambassadeurs van de Vrijheid. Ze spelen op de Bevrijdingsfestivals in Vlissingen, Rotterdam, Den Bosch en Roermond. De band Postmen debuteerde in 1998 met het platina album 'Documents'. De mix van reggae en hiphop die Postmen maakte leverde verschillende hitsingles op en een reeks prestigieuze prijzen, waaronder de Zilveren Harp, de Heineken Crossover Award, een TMF Award én de Pop Prijs. De band stond op gerenommeerde festivals als Pinkpop, Lowlands, Pukkelpop en Rock Werchter. Rapper Remon Stotijn heeft in 2006 een soloplaat uitgebracht, onder de naam Postman (enkelvoud, dus). Toch staat hij niet in zijn eentje op het podium, maar met een volledige band. Kraak & Smaak is op dit moment het succesvolste dance-product uit Nederland. Eén van de frontmannen is Ro Krom, die velen nog kennen van funksensatie Gotcha. De band tourde met succes door de VS (en binnenkort Australië) en heeft inmiddels enkele internationale dancehits gehad. Naast het festival op de Markt is er net als vorige jaren een grote mondiale markt op de Jezuitenstraat en Biggenmarkt. Het binnenplein van het Centrum van de Kunsten is omgetoverd tot een mundial-plein met diverse optredens en workshops. Ook zijn er dit jaar op diverse locaties activiteiten zoals een spectaculair sporttoernooi, kinderactiviteiten en kunstprojecten.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg