3VOOR12/Limburg: Volop belangstelling voor popfoto's Bart Notermans

Foto-expositie van lokale held

Iedereen die regelmatig de Limburgse poppodia bezoekt heeft 'm wel eens gezien: Bart Notermans, popfotograaf voor onder andere Up Magazine en 3VOOR12/Limburg. Nu exposeert hij!

Foto-expositie van lokale held

Iedereen die regelmatig de Limburgse poppodia bezoekt heeft 'm wel eens gezien: Bart Notermans, popfotograaf voor onder andere Up Magazine en 3VOOR12/Limburg. Ook exposeerde Notermans dit voorjaar al een groot deel van zijn werk tijdens het jaarlijkse festival Mama's Pride in Geleen. Tijdens die bewuste expositie, in twee grote zeecontainers op het festivalterrein, bereikte Bart de vraag of hij zijn werk ook zou willen exposeren in de nabij gelegen Sint-Janskluis. Die vraag werd met een "ja" beantwoord en op 1, 2 en 3 december jl. was Bart Notermans dan ook te vinden in de Sint-Janskluis met zijn concertfoto's.

Tijdens de feestelijke opening, op vrijdag 1 december, waren vooral vrienden en kennissen te gast. Ook de band Psycho Schq. was aanwezig en speelde een speciale set voor de bezoekers. De lokatie bleek een perfect decor voor deze ambient-gitaarmuziek en de akoestiek leende zich er goed voor.

Bart Notermans heeft bijna alle Limburgse bands die er toe doen wel al eens voor zijn lens gehad. Metalbands, stonerbands, skabands, punkbands, funkbands, rockbands, hardcorebands en zelfs de meisjes van Treble. Maar ook landelijke grootheden zijn op de gevoellige plaat vast gelegd door Notermans. We noemen Krezip, Racoon, Opgezwolle, The Sheer, Birgit Schuurman, Blof, Anouk, Within Temptation en Golden Earring. Van die laatste band waren er zelfs fans aanwezig tijdens de foto-expositie, want er hing een bijzondere foto van zanger Barry Hay.

Ook voor internationale sterren draait Notermans zijn hand niet meer om. Een greep uit de reeds door Notermans gefotografeerde artiesten: Morrissey, Deftones, Kaiser Chiefs, Bryan Ferry, Editors, Simple Minds, Angels & Airwaves, Gabriel Rios, Apocalyptica, Franz Ferdinand, Beth Hart, Tool, Soulfly, Hooverphonic, Nelly Furtado en The Prodigy. Uiteraard heeft Bart nog artiesten op zijn verlanglijstje staan om ooit eens te fotograferen. Wie bovenaan staat? Zonder twijfel Metallica!

De afgelopen tijd zijn er op 3VOOR12/Limburg helaas wat minder foto's verschenen van Notermans, maar vanaf begin 2007 kunnen we weer volop concertfoto's van 'Bartje' verwachten.