3voor12 Leiden

Popronde2017: Dromerige tunes van Moon Moon Moon

De lichte én donkere kant van de maan

Poprondebezoekers in Leiden hebben het geluk om Mark Lohmann’s Moon Moon Moon (vergezeld van band tijdens live-shows) twee keer op de avond in Dranklokaal de WW te zien shinen. Lekkere indie met een vleugje postrock.

Twee shows, twee scenario’s. Deze mannen weten op elke situatie een antwoord. Begin van de avond, tijdens de Popronde preview, geeft de band hun eerste show weg. De zaal staat al aardig vol met publiek. Desondanks hebben mensen nog wat moeite om dichterbij te komen. Frontman Mark probeert met zijn relaxte houding en een gezellig praatje het ietwat verlegen publiek meer naar voren te krijgen.

Dromerige tunes zijn de rode draad van de show. Af en toe een mooie afwisseling met de accordeon. Laat je echter niet misleiden, deze nummers zijn meer dan de lichte sfeer die zij voortbrengen. De teksten zijn her en der namelijk wat zwaarmoedig. Een bitterzoet maar mooi contrast. Het nummer ‘Popronde pre-party’ is hier een prachtig voorbeeld van: omgeven worden door vrolijkheid, maar van binnen het liefst door de grond willen zakken...

Moon Moon Moon’s tweede show kenmerkt zich helaas door enkele technische problemen. De mannen vatten dit echter zeer sportief op. The show must go on! Zanger Mark pakt zijn akoestische gitaar op en gaat dapper verder. Wellicht niet wat hij voor ogen had, maar het komt de intimiteit wel ten goede. De band weet hun frustratie om te zetten in passie en dat wordt duidelijk gewaardeerd door het publiek. Bravo!

(Adeline Witte)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12