Op vrijdag 7 juni om 13:00 uur start de crowdfundingscampagne “Maak van Werfpop geen Sterfpop!”. Zo strijden zij ervoor dat ook in de toekomst Werfpop toegankelijk blijft voor iedereen. En niet alleen voor mensen met een goed gevulde beurs.

In 2024 is er geen Werfpop. Onder andere door het interen op de reserves, de gestegen kosten en het niet meegroeien van de gemeentelijke subsidie was het voor de organisatie niet meer mogelijk om een festival neer te zetten zoals iedereen dat gewend is. De investeringen aan de voorkant zijn voor Werfpop een te hoog financieel risico voor een volledig op vrijwilligers draaiende organisatie. Het verhogen van de ticketprijs wil de organisatie niet - een krappere portemonnee mag geen reden zijn om Werfpop niet te kunnen bezoeken.

De organisatie zet alles op alles om het festival in 2025 wel te kunnen organiseren; als het dan niet georganiseerd wordt, verdwijnt het. Daarom vraagt ze iedereen, die hen een warm hart toedraagt en Werfpop mogelijk wil maken om een bijdrage te leveren tijdens onze crowdfundingactie. Het geld dat ze inzamelen helpt hen om de veertigste editie te kunnen organiseren. Zodat hét grootste eendaagse festival van de regio Leiden, waar door de jaren heen al ruim 350.000 bezoekers plezier aan hebben beleefd, er in 2025 gewoon weer is.

Doneer en kom ook naar het Werfpop crowdfundfestival
Hoe kan je Werfpop steunen? En wat krijg je ervoor terug? Je kunt een donatie geven en Werfpop merch kopen. Maar Werfpop zou natuurlijk geen festivalorganisatie zijn als ze niks zouden organiseren om deze crowdfund heen. Daarom organiseren ze crowdfundfestivals in de Qbus (vrijdag 28 juni van 20:45 tot 23:30 uur) en in de Nobel (zaterdag 29 juni van 19:30 tot 03:00 uur). Daar is een Fundraver met onder andere Asteria, PU!N en Rini Berlini.

Kaartjes uitverkocht? Moet je op die dagen op visite bij je schoonfamilie? Niet getreurd! Naast festivaltickets is er merch te koop:

  • Hoodie van Werfpop
  • T-shirt van Werfpop
  • Sokken van Werfpop

En uiteraard is het ook mogelijk een vrije donatie te doen. Ook dan heb je hun eeuwige dankbaarheid!

Je kunt een donatie doen via de volgende link.

Waar draagt jouw donatie aan bij?
Jouw donatie levert een financiële bijdrage om het veertigste Werfpopfestival in 2025 mogelijk te maken. Hiermee kunnen ze onder meer onze podia huren, een vette geluidsinstallatie neerzetten en de best mogelijke acts boeken.

Ze hebben zichzelf drie doelen gesteld, en daar hebben ze hulp bij nodig. 

Het eerste doel is het ophalen van €10.000,- voor de huur van de geluidsinstallatie. Voor het tweede doel verhogen ze het bedrag naar €35.000,- om het podium te kunnen huren. En met de verhoging naar €75.000,- zorgen ze ervoor dat ze weer een geweldig programma neer kunnen zetten in 2025, zoals iedereen dat gewend was!

Waarom Werfpop niet meer gratis werd
Van de eerste editie in 1982 tot de achtendertigste in 2022 was de toegang tot Werfpop gratis met slechts een kleine bijdrage voor bijvoorbeeld het toiletbezoek. Inkomsten haalt Werfpop voornamelijk uit horeca. Daarnaast is er een jaarlijkse subsidie vanuit de gemeente Leiden. Het organiseren van het festival is jarenlang goed gegaan - tot de coronacrisis.

Veel mensen zijn een ander vak gaan uitoefenen, wat voor een personeelstekort heeft gezorgd. Daaropvolgend heeft de oorlog in Oekraïne gezorgd voor een grote kostenstijging van materiaal. Daarnaast zijn vanwege de veiligheidseisen de kosten voor beveiliging ook gestegen. Deze combinatie zorgt, net als bij veel andere festivals, voor problemen bij Werfpop. Daarom werd vanaf de editie van 2022 een entreeprijs van € 7,50 gehanteerd. Deze prijs was inclusief all day non-stop toiletbezoek, het eerste drankje en een ECO-beker.