"Het enige concert van dit trio dit jaar in Nederland.." klonk het met enige trots in de aankondiging van het orgeltrio van Florian Arbenz met Greg Osby en Arno Krijger bij Hot House Jazz. Een verslag uit de Qbus.

De Zwitserse drummer en bandleider Florian Arbenz  is erg blij met zijn internationale trio met de Nederlandse Hammondtoetsenist Arno Krijger en de fenomenale Amerikaanse saxofonist Greg Osby. En hoewel het met een Hammondorgel niet bepaald 'travellin' light' is waren ze toch voor dit ene Nederlandse concert naar Leiden gekomen.

Greg Osby was in de jaren '80 één van de grondleggers van het M-Base Collective, een groep van regelmatig samenwerkende muzikanten uit New York die jazz met veel invloed van funk en hip-hop speelden. Op de meer dan twintig albums die hij sindsdien uitbracht is inmiddels aan breed scala aan stijlen te horen. Voor Florian Arbenz was het een jeugddroom om nog eens samen te spelen met Osby. Met Arno Krijger, de Nederlandse Hammondvirtuoos op het orgel, heeft hij dan ook zijn ideale trio bij elkaar.

Net als op het nieuwe album  'Conversation 9 - Targeted' legden de drie elkaar op het podium het vuur aan de schenen, met het ronkende en scheurende Hammondorgel als stralend middelpunt, Arbenz als het hart van de band en Osby met meeslepende solo's. Een staande ovatie als beloning en Arno Krijger weer op twee schoenen nu hij de pedalen van zijn Hammond niet meer hoeft te vinden. Vergeet niet het het album te beluisteren op Bandcamp!

Een beeldverslag: 13 april in de Qbus Organ Trio met: Greg Osby saxofoon, Arno Krijger Hammondorgel en Florian Arbenz drums.