Op 24 april speelt Lloyd Spiegel in de goed gevulde Qbus. Wie is die Lloyd eigenlijk?

Lloyd Spiegel is een Australische bluesmuzikant die al wat jaren meegaat: hij begon op tienjarige leeftijd met optreden, heeft inmiddels ruim dertig jaar tourervaring en heeft veertien keer de Australische Blues Award gewonnen. Het is een zitconcert en bij de aankondiging vertelt de presentator dat er tussen de set door een pauze is waarin je kan praten.

Lloyd heeft een aangename, soulvolle stem en combineert dat met fabuleus gitaarspel. Met zijn ritmisch gitaarspel en een akoestisch ‘wazinator’-pedaal, dat een bassdrumgeluid produceert, vormt hij zijn eigen begeleidingsband.

Tussen de nummers door vertelt hij vermakelijke anekdotes over zijn puberzoon die niets uitvoert, het verhaal hoe hij aan zijn wazinatorpedaal is gekomen en over giftige spinnen in Australië. Een ander verhaal gaat over een jonge gitarist die een nummer van hem heeft gespeeld, dit op Instagram heeft gezet en hem heeft getagd. Deze gitarist, Timo uit Utrecht, is vanavond ook aanwezig en mag het podium met Lloyd delen. Ze hebben zichtbaar plezier als ze samen een paar nummers spelen.

Al met al een geslaagde avond die georganiseerd is door Hans van Polanen, die ook nog jarig blijkt te zijn. Een geweldig verjaardagsfeest. Van harte Hans!