De Haagse act Prins S. en De Geit stond zaterdag 21 oktober in de Nobel samen met de vrolijke synthpopband KUZKO. Prins S. en De Geit was dit jaar eerder te zien op grote festivals als Pinkpop, Pukkelpop, de Zwarte Cross en het Hongaarse Sziget festival. Prins S. en De Geit bestaat uit frontman Scott Beekhuizen, gitarist Marne Miesen en DJ/beatmaker Daniël Ortgiess. 3voor12 Leiden was ook in de Nobel aanwezig en doet verslag.

KUZKO

Aan synthpopband KUZKO de dappere taak om de zaal op te warmen voor de hoofdact Prins S. en De Geit. De aanstekelijke nummers komen goed over en KUZKO laat het publiek hurken, springen, dansen en zingen. Terwijl drummer Richie en toetsenist Margi het strakke fundament neerzetten, bespelen zangeres Dani en zanger Sam het publiek.

Bij KUZKO mag je zijn wie je zijn wil en dat dragen ze uit in hun nieuwe nummer: ’You don’t like me, that’s your problem’.

Prins S. en De Geit

De muziek van Prins S. en De Geit laat zich niet eenvoudig in een hokje plaatsen. Het is een mix van rap, elektronische en experimentele popmuziek met invloeden van o.a. hardcore, hardstyle en dubstep.

De opzwepende beats van DJ/beatmaker Daniel worden afgewisseld met dichterlijke spitsvondigheden. Gitarist Marne is terug nadat hij begin vorig jaar was geveld door een hersenbloeding. Iedereen is zichtbaar blij dat hij er weer bij is en hij krijgt tijdens de set dan ook een dikke zoen van zanger Scott.

Na ongeveer vier nummers gaat het dak eraf en zingt en springt de hele zaal mee. De boodschap van Prins S. en De Geit is: “Vergeet alle ellende in de wereld even en geniet van dit moment”. Een bezoeker vat het mooi samen: “Het is fucking onzin, maar wél leuk!”.