Op 28 oktober speelde het kwartet van saxofonist Dick de Graaf bij Hot House. In de herkansing, want in december 2022 ging het concert niet door. We beleefden toen, zoals programmeur Dineke in de aankondiging zei, ‘de nacht van de ijsregens’, maar zaterdag was er de herkansing met een volle zaal in de Qbus. Dick de Graaf kreeg de Edison Oeuvreprijs 2022 voor zijn bijdrage aan de Nederlandse jazz in de afgelopen veertig jaar, een terechte onderscheiding, zoals bleek.

Het kwartet speelde vooral stukken van het laatste album 'FESTIVE', met hier en daar een uitstapje naar de klassieke muziek. Dick de Graaf is een veelzijdig muzikant en componist die een hybride benadering van jazz laat horen met invloeden uit allerlei muziekstijlen. Het publiek hoorde naast de eigen composities ook Bach, Schubert, en The Beatles langskomen. Dat alles door een perfect op elkaar ingespeeld kwartet. In het album 'FESTIVE' zit een boekwerk op lp-formaat waarin Dick zijn nu al veertig jaar durende reis door de nationale en internationale jazz beschrijft. Tijdens het optreden las hij hier enkele pakkende passages uit voor, tot vermaak van het publiek. Hieronder een fotoverslag van het concert.

De samenstelling: Dick de Graaf - tenorsax, sopraansax en composities / Barry Green - piano / Jos Machtel - contrabas / Pascal Vermeer - drums.