"...dat wil zeggen," zo legt contrabassist Eric van der Westen het publiek in de Qbus uit: “het is moeilijk om een makkelijk stuk zo te spelen dat het ook echt makkelijk klinkt.”

Van der Westen kwam langs bij Hot House Jazz met zijn huidige band New Quadrant. Met deze band is hij via de Americana terug naar de essentie van de blues waar het voor Van der Westen ooit mee begon. Met een niet-alledaagse bezetting van gitaar, viool, trombone, trompet/bugel en uiteraard de contrabas was er alle ruimte voor improvisatie, verstilling en verdieping. Een bijzonder moment was de ode aan inspirator Charles Mingus in 'Salut To The Man With The Hat' een bewerking van de compositie 'Goodbye Pork Pie Hat' van Mingus. Net als de meeste andere nummers was dit een compositie van de CD 'The Crown & Lobster trilogy Part III: New Quadrant'.

16 december, Hot House Jazz met New Quadrant: Eric van der Westen contrabas, composities / Joël Botma trompet / Jeroen Verberne trombone / Yannick Hiwat viool / Aron Raams gitaar