Op derde kerstdag werd een flink deel van het kerstdiner er weer afgedanst. Gebr. de Nobel werd tijdens de eenendertigste editie van het funkfestival omgetoverd tot een heus funkparadijs waar niemand de voetjes aan de vloer hield.

Dragonfruit

De eerste klanken van Dragonfruit klinken en al gauw staat de kleine zaal van de Nobel vol. Dansbaar, mysterieus en funky maar ook heel wat elektronica. Groovy baslijnen dreunen door de speakers terwijl het publiek steeds meer durft los te gaan. De microfoon van de kickdrum zakt een paar keer omlaag maar Dragonfruit laat zich niet kisten en gaat onverstoorbaar door. Het optreden verloopt dan wel niet vlekkeloos, maar dat maakt het juist persoonlijker. "En publiek hoe voelt het om onderdeel van de technische crew te zijn?". De sfeer zit er goed in. "Vanavond is een speciale avond" zegt zangeres Danique van der Vlugt. "Dit is de laatste keer dat we deze set zo spelen want volgend jaar komt onze nieuwe ep uit." De vierkoppige band is een mooi startsein voor wat een feestelijke avond belooft te worden. 

Power to the Pipo

Met twee man op het drumstel maakt Power to the Pipo heel wat indruk. In 2021 liet deze band voor het eerst hun keiharde grooves horen op Funked Up. Dit deden ze zo goed dat ze dit jaar weer een feestje mochten komen bouwen. Met z'n vijven in totaal zetten ze een knallende show neer. De saxofonist ligt met koorts in bed en dus is de bezetting vanavond net wat anders: Een bassist, een gitarist, een trompettist en twee percussionisten. Ze noemen zichzelf voor een keer de ¨Mandalorians¨. Het is groovy, funky en swingend. Nog wat opvallends: de solo's vliegen om je oren. Iedereen komt aan de beurt en het publiek gaat uit z'n dak. Als klap op de vuurpijl volgt aan het eind een imposante drumsolo van de twee drummers. 

Funky Times

De naam zegt het al: funky times zijn het zeker. De Duitse funkband zet in hun fleurige trainingsjacks een foutloze set neer en weet ook nog eens het publiek volledig mee te nemen. Imposante gitaarsolo's, een dancebattle tussen de rechter en -linkerkant van de zaal (de prijs: een T-shirt) en heel veel funky rifjes. Ook zangeres UNI is te gast en maakt veel indruk bij het publiek. De kleine zaal van De Nobel wordt op vakkundige wijze afgebroken en de band laat het publiek enigszins sprakeloos en verbouwereerd achter.

Michelle David & The True-Tones

"You all look beautiful tonight". Alleen maar lieve woorden en goeie vibes. Michelle David & The True-Tones laatt het publiek nog een keer uit z'n dak gaat. De Nederlands-Amerikaanse band met maar liefst zeven bandleden weet de grote zaal flink aan het dansen te krijgen. Michelle and the True-Tones bouwt binnen een uur een liefdevolle band op met het publiek en voelt hetzelfde als warme zonnestralen op een koude winterse dag, waardoor het publiek aan het eind van de avond de zaal met een glimlach verlaat.

DJ Strik & Strak

Voor wie nog niet is uitgedanst is daar DJ Strik & Strak. De populaire silent-disco act heeft al meerdere keren op Funked Up gestaan maar is wederom niet minder populair geworden. In de ramvolle kleine zaal van De Nobel wordt er tot in de late uurtjes genadeloos meegezongen met funky hitjes. En ja, af en toe moeten mensen wachten op een koptelefoon maar dat is inmiddels traditie.