Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Simon Rigter Quartet @ Jazzcafé De Twee Spieghels

Vanavond speelt de geboren en getogen Leidse jazzmuzikant Simon Rigter in De Twee Spieghels. Simon Rigter speelt in onder andere The Dutch Jazz Orchestra, The Jazz Orchestra of the Concertgebouw en The Rotterdam Jazz Orchestra, en heeft eerder gespeeld met grootheden als George Coleman, Joe Cohn, Jim Rotondi en Nancy Marano. Maak je op voor een legendarische avond jazz.

Meer info

Popronde Leiden

Om klokslag 20:00u zal de stad vollopen met prachtige muziek uit het hele land; het is tijd voor de Popronde om neer te strijken in de sleutelstad. Deze avond kent de stad ineens nog meer podia, in kroegen, clubs en winkelpanden, waar bands en muzikanten uit een waaier aan genres zullen spelen. Bereid je voor; lees ons sfeerverslag van vorig jaar, bekijk het programma, plan je route (of laat je verrassen) en vlieg de stad door!

Meer info

Nobel Award voorronde 1 @ Qbus Club Leiden

De Grote Prijs van de Bollenstreek heeft een nieuwe naam en een frisse start; de Nobel Award. Wat niet verandert is het talent dat zal strijden om de prestigieuze prijs. Tijdens deze eerste voorronde spelen An Adverse Copy, Rascal, Sunday at Eight, Nova Child en Downtown District.

Meer info

Anne Chris & Daan Herwig @ Sijthoff Cultuur

Voor een soulvolle jazzavond kun je deze vrijdag terecht bij Sijthoff, want daar zullen zangeres Anne Chris en pianist Daan Herweg een vooruitblik op hun nieuw album laten horen. Ook zullen nummers van het album ‘Just Kissed The Sun’ uit 2014 langskomen, waarop o.a. invloeden te horen zijn van Esperanza Spalding, Jill Scott, Robert Glasper en Michael Jackson.

Meer info

Lijo + Sólin @ Vrijplaats Leiden

Tweemaal experimentele popmuziek vanavond in de Vrijplaats. Lijo speelt met de grenzen van popmuziek en mengt beats, loops, piano en invloeden van Kate Bush, Blondie en St Vincent tot een dansbaar geheel. Het Utrechtse Sólin mengt met hun voorliefde voor Scandinavische muziek een dromerige wereld van soundscapes.

Meer info

Serenity, Visions of Atlantis, Dragony + Temperance @ Gebr. de Nobel

De vierde symfonische metalavond in de Nobel brengt samen de talenten van Serenity, Visions of Atlantis, Dragony en Temperance. Vier bands, vier unieke combinaties van symfonische en powermetal muzikanten, vier maar luid.

Meer info