Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Dead Quiet + Snowburner @ Gebr. de Nobel

De Canadese band Dead Quiet is op hun eerste Europese tour, waarbij ze o.a. ook Desertfest Antwerpen en Into the Void in Leeuwarden aandoen. Begin volgend jaar touren ze in Europa met John Garcia van Kyuss, maar voor het zover is vanavond dus in de Nobel!

Lokale helden Snowburner vormen de support act van de avond. Met weerstandloze kogellagers en harde wielen cruizen ze door een setlist van riffage met de grote R om vervolgens het ankertje uit te gooien voor de vertraging.

Meer info

Imperial Crowns @ Gebr. de Nobel

De legendarische bluesrockband Imperial Crowns uit Los Angeles keert vanavond terug naar Leiden. Kom en aanschouw de livereputatie die de band een plaats op de planken met grootheden als Bruce Springsteen, Bob Dylan, Beck, The Blues Brothers en Otis Clay opleverde.

Meer info

Paradox Trio @ De X

Een van de eerste groepen uit de New Yorkse jazzscene die Midden-Oosterse melodieën vermengde met jazz en improvisatie, staat deze donderdagavond in de X. Al 25 jaar bij elkaar en nog immer relevant. Laat je overdonderen door jazz, Balkan, klezmer en zigeunermuziek.

Meer info

Second December @ Galerie Café Leidse Lente

Vrijdagavond speelt de Leidse band Second December een bijzondere show. Alternatieve rock met invloeden als Arctic Monkeys, Turn Brakes en Wilco, puttend uit postpunk, new wave en singer-songwriter, in een volledig akoestische set.

Meer info

Disorder @ Gebr. de Nobel

Het geluidssysteem van de Nobel wordt flink getest deze vrijdagavond, want naast de black metal vliegen de decibellen je ook om de oren tijdens de hardcore avond Disorder. Maak je op voor een nacht bass, chaos en 220 PM. Mindustries, Dither, Ophidian, Promo, Nosferatu en Thrasher zullen de stad laten beven.

Meer info

Saguaro + Snowburner @ Rockcafé Lazaru’s

Een stevige avond ook deze zaterdag. De stonerrock van Snowburner uit Leiden en Den Haag (met ex-leden uit Omission en Gilgamesh) aangevuld met een fikse dosis alternatieve, desert en stonerrock van het Amsterdamse trio Saguaro.

Meer info

Stems @ Vrijplaats Leiden

Zaterdagavond zal het Britse collectief Stems rondom gitarist en componist John Dorr, terugkeren in Leiden en de Vrijplaats vervullen van een filmisch, experimentele en instrumentale art en postrock sfeer.

Meer info

Six String Sessions @ Galerie Café Leidse Lente

Liefhebbers van gitaarmuziek komen zondag in de Leidse Lente aan hun trekken; in de serie Six String Sessions ontvangt Joris Lutz gitaarvirtuozen voor verhalen, anekdotes en vooral muziek. Deze middag staat in het teken van Marcel de Groot (bekend van o.a. Manen Kweken en Open Boek) en Leif de Leeuw (bekend van samenspel van Jan Akkerman en Anton Goudsmit).

Meer info

Instore: Yorick van Norden @ Velvet

Zondagmiddag kun je nog even het huis uit en de platenzaak in voor een instore van singer-songwriter Yorick van Norden. De muzikant uit Haarlem oogstte veel lof in kranten en muziektijdschriften met zijn nieuwe plaat 'The Jester' en speelde al eerder in Leiden tijdens het Peel Slowly And See festival in 2016.

Meer info