Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Rembrandt Frerichs + Tony Overwater @ Sijthoff Cultuur

Tony Overwater en Rembrandt Frerichs staan vanavond in de Sijthoff om een strak samenspel ten gehore te brengen. De heren delen een interesse in de muziek van de Arabische wereld, die ze mixen met westerse jazz en klassieke stijlen. Een ontmoeting tussen culturen waarbij het tweetal nog eens laat zien waarom ze prijs na prijs hebben binnengesleept. Sprookjesachtige tonen treden het oor tegemoet tijdens dit bijzondere optreden.

Meer info

Ondergronds Verbond @ Gebr. de Nobel

Vrijdag 28-9, 21:00u

Vrijdag 28-9, 21:00u

Risskant, Mach en Jesse, Das de Rijmmaniak & Bartcore en nog een schare dj's en mc’s duiken vanavond in de dieptes van de Nederlandse straattaal. Met scherpe teksten en harde beats ontleden ze elk aspect van dit ondergrondse fenomeen. Bij Nederhop Universiteit verdien je je cijfer door los te gaan en zijn de contacturen nogal fysiek. Met lokale helden op de artiestenlijsten is deze show warm aan te bevelen.

Meer info

Trash @ Galerie Café Leidse Lente

Vrijdag 28-9, 21:00

Vrijdag 28-9, 21:00

Trash bluesrockband speelt al sinds de jaren 60, een kleine pauze van pakweg 40 jaar daar gelaten. De vitaliteit zit er echter nog goed in met een indrukwekkende reeks optredens door heel Nederland. Denk aan The Doors, Jimmy Hendrix en dergelijke en je hebt een idee van hun repertoire. Maar ze nemen de nummers van deze giganten niet slechts één op één over: Ze maken mooie bewerkingen die getuigen van het feit dat ze na al die jaren de blues nog steeds in de vingers hebben.

Meer info

The Bitches @ Studio De Veste

The Bitches zijn een band met een ironische knipoog, de bezetting is namelijk volledig mannelijk. Knallende covers spelen ze overal, maar Leiden is hun thuishonk, en deze keer strijken ze neer in Studio De Veste. Met pop en rock zit er altijd wat dansbaars tussen, en live klinken golden oldies nou eenmaal beter dan op de radio. De perfecte plek om je vrijdagavond te vieren!

Meer info

The Adicts @ Gebr. de Nobel

Zaterdag 29-9, 19:30u

Zaterdag 29-9, 19:30u

The Adicts staan voor pakkende punk. Oorspronkelijk afkomstig uit Ipswich en al meer dan veertig jaar optredens kriskras door Europa, maar daarom niet minder rauw. Met een modegevoel rechtstreeks uit ‘A Clockwork Orange’ en een vrolijke toon hoef je geen Ludovico-techniek te ondergaan om te kunnen genieten van deze springerige senioren. Punk is nog niet dood, bewijst deze band nog maar eens.

Meer info

Doomsday Celebration IV @ Gebr. de Nobel

Zaterdag 29-9, 18:00

Zaterdag 29-9, 18:00

Een exclusieve show in de kleine zaal, die al vroeg begint: Zes underground metalbands wiens muziek de doden uit de grond kan doen rijzen. Ride For Revenge, Hetroertzen, Sektarism, LVXCAELIS, Old Tower en Hail Conjurer vallen in genres variërend van funeral doom tot dungeon synth. Plechtig, sfeervol en satanisch zijn sleutelwoorden voor deze stoet aan acts, waarvan sommige voor het eerst voet aan Nederlandse grond zetten. Een eclectisch banket geserveerd door Doomsday Celebration voor de echte liefhebber.

Meer info