Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Tami Neilson & band @ Qbus Club Leiden

Het nieuwe seizoen van de Qbus wordt geopend met een knaller. Tami Neilson heeft in haar thuisbasis Nieuw-Zeeland jaar na jaar de APRA award voor beste country-album gewonnen. Met invloeden van soul en gospel in haar werk geeft ze een frisse draai aan het genre. Als een trein levert ze nieuw werk aan, en bij dit optreden kan je zeker een vers palet aan nummers van haar nieuwe plaat ‘Sassafras’ horen. Maar nieuw of oud, het staat allemaal als een huis.

Meer info

Khaotix + Faith Ablaze @ Rockcafé Lazaru’s

Vrijdag 31-8, 21:00u

Vrijdag 31-8, 21:00u

Khaotix en Faith Ablaze staan samen op het podium, en meer metal is altijd beter. Khaotix mengt trash, death en black metal tot weergaloze nummers die je bijna de bar uit beuken. Na een zoektocht hebben ze hun stijl gevonden en het product liegt er niet om.

Faith Ablaze omschrijft zichzelf als melodische thrashcore-metal, met een varia aan vocalen die al dan niet de stembanden straffen. Mooi om bij mee te brullen, en als je aan het eind van de avond nog stem overhebt, doe je toch iets verkeerd.

Meer info

BASIL Catena Open Air @ Park Matilo

Zaterdag 1-9, 12:00u

Zaterdag 1-9, 12:00u

BASIL Catena Open Air is een festival waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Lekkere harde noten worden afgewisseld met wat zachtere noten, frisse ska en jazz. Gezien het georganiseerd wordt door de alternatieve studentenvereniging van Leiden, VSL Catena, worden er ook lezingen gehouden over de natuur en de stad. Van de nazomer genieten op een ecologisch verantwoorde manier doe je vandaag in Park Matilo!

Programma

  • 12.00u Bettie Akkemaai
  • 13.10u Barbe Bock & Friends
  • 14.10u Peter Nix
  • 15.30u Andere Koek!
  • 17.00u Like Fire
  • 18.40u Iron Panda
  • 20.15u Vexio
  • 21.30u The Subliminal
  • 22.45u SPIT

Meer info

Karel Boehlee, Toon Roos + Jasper Somsen @ Sijthoff Cultuur

Zaterdag 1-9, 20:00

Zaterdag 1-9, 20:00

Karel Boehlee, Toon Roos en Jasper Somsen zijn stuk voor stuk meestermuzikanten en als ze hun krachten verenigen dan ontstaat er iets magisch. Karel Boehlee bespeelt de piano en is razend populair in Japan. Toon Roos staat aan de top der Nederlandse saxofonisten. En Jasper Somsen gaat met zijn bas heel de wereld over om met de grote namen in de jazzscene te spelen.

Er zijn voor dit optreden maar vijftig plekken, dus reserveer snel voor dit exclusieve optreden bol van verrassende improvisaties.

Meer info

Harlem Oil @ Rockcafé Lazaru’s

Harlem Oil is een, je raadt het al, Haarlemse band, die pop- en rockcovers neerzet in elk gewenst volume. Hun repertoire bevat alle klassiekers die je maar kan wensen en het optreden zal dan ook van hoogtepunt naar hoogtepunt springen. De belofte is gedaan dat het dak eraf gaat, dus de volumeknop zal dan ook gegarandeerd naar elf opgeschroefd worden.

Meer info

4theMusic @ Qbus Club Leiden

Zondag 2-9, 16:30u

Zondag 2-9, 16:30u

Seizoen 3, Aflevering 1!
Elke eerste zondag van de maand ontvangt Job Wilgenburg à la Jools Holland vier artiesten in de Qbus voor de opnames van het programma 4theMusic. Publiek is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Een goede manier om op zondagmiddag meer en minder bekende lokale artiesten eens in een andere context te zien. Een aanrader! Bekijk eerdere uitzendingen hier terug.

De artiesten van vandaag zijn nog niet bekend.

Meer info