Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Band Talent Leiden @ Gebr. de Nobel

Begin het weekend vroeg door op donderdag opkomend talent uit Leiden en omstreken te bezoeken. Het gratis Band Talent festival viert vandaag hun vijfjarig bestaan, waarbij je kunt luisteren naar 5 Miles (poprock), Ace of Spades (rock/funk), Christopher’s Soul (indierock), Fierce ‘n’ Fire (pop, rock, postgrunge, funk, soul etc), Panix (alternatieve rock), Tobacco Flavoured Kisses (alternatieve rock), Head First (rock en grunge) en Mixed Company (pop en rock).

Meer info

Afrika Bambaataa @ Gebr. de Nobel

Waar een deur verder nieuw talent speelt, staat vanavond in de grote zaal van de Nobel een van de belangrijkste artiesten in de elektronische muziek: Afrika Bambaataa. Elektrofunk, EDM, house, funk, r&b en misschien zelfs de oorsprong van de term hiphop.

Meer info

 

Nico Dijkshoorn & The Hank Five + Hurricane Jack @ Qbus Club Leiden

Vrijdag zal stevig beginnen met de luide punkrock met AC/DC invloeden van Hurricane Jack. Geen woord teveel; aftellen en gaan! De rest van de avond zal gevuld worden met een vreemde en intrigerende mix van poëzie, blues, funk, verhalen en odes aan verloren muziekhelden door Nico Dijkshoorn en zijn band The Hank Five.

Meer info

Funked Up @ Scheltema Leiden

We gaan zwoel en swingend de vrijdagnacht in met een nieuwe editie van het Funked Up festival. Kom de afrobeat van Koffie, de soul en jazz groove van Montis, Goudsmit & Directie (bekend van de New Cool Collective), de funk en hiphop van Strik & Strak, Jimy Hendrix-geïnspireerde jams van Bald As Love en de jazz en hiphop van Mo’ Juice beluisteren en bewonderen!

Meer info

NederNacht @ Gebr. de Nobel

Leiden is nog een nieuw festival rijker, de NederNacht, volledig in het teken van de Nederlandstalige muziek. Deze zaterdagnacht is de eerste editie. Een zestal bands – te weten De Ommedijk, Heeren van Fatsoen, De Slechte Band, Los Zand, Skunk en Upright Piano's, met onze eigen Jan Stroomer - zal Nederpop covers en eigen nummers spelen in de stijl van onder andere Bløf, Van Dik Hout en Doe Maar. Draai Me To The Moon draaien de avond uit.

Meer info

ScooterRoy and the Hitmachine + Sabbardeya @ Rockcafé Lazaru’s

Nog even wachten en dan is het zover; het debuutalbum van het in 2015 opgerichte elektrorock duo ScooterRoy and the Hitmachine komt eraan. Vanavond presenteren Kenneth Roy van den Bos en Giel Borsboom hun nieuwe single. Verwacht een verrassende mix van stampende elektrobeats, schreeuwende gitaren en melodieuze sfeermuziek. Samen met het triphiptrio Sabbardeya belooft het een stampende nacht te worden in de Lazaru's.

Meer info