Leiden scoort hoog als Monumentenstad en als Museumstad, daar gaan wij Muziekstad aan toevoegen.

Zo'n nieuwe 3voor12 lokaalsite komt natuurlijk niet zomaar van de grond. Daar gaan de nodige voorbereidingen aan vooraf. In dit geval door cultureel initiatiefnemer en fotograaf Nike Liscaljet.

Het begon met een mailtje aan VPRO/3voor12:
“Ik heb een droom! en wil die met jullie toestemming werkelijkheid maken. Ik heb een idee, een uitgewerkt plan, de steun en motivatie om een 3voor12 leiden op te richten."

Maar eigenlijk kon dat mailtje pas verzonden worden nadat er lang over was nagedacht en gepraat. Tijdens een eerste gesprek met mijn eigen hoofdredacteur (Joeri Gordijn) bij 3voor12 den haag ontving ik al snel volledige ondersteuning voor het plan. Er begon zich een opzet te vormen waarna de haalbaarheid getoetst werd. Ik maakte lijstjes met Leidse bands en dj's, podia en platenzaken, festivals en andere muziekevenementen, en onderzocht wat en waar al werd gepubliceerd over de Leidse muziekscene.

3voor12 Landelijk antwoordde positief: "Ik heb je plan gelezen en vind het sterk. Het is heel concreet, uitgebreid en ik zie, net als jij, veel aanknopingspunten voor een lokale 3voor12 in Leiden." En toen ging het balletje pas echt rollen.

Er werd gebrainstormd met belanghebbenden (podia, platenzaken, publiek, artiesten, de gemeente, etc.). Er kwamen redactieleden. Er vond een eerste redactievergadering plaats in Rockcafé Lazaru's. En na een half jaar hard werken achter de schermen kunnen we met trots onze website lanceren!