Om te vieren dat het nieuwe winkelrondje compleet is organiseerde Leiden is Open een vierdaags stadsfestival van 9 tot en met 12 november. De gezellige binnenstad met haar historische straten en panden fungeerde als sfeervol decor. Op verschillende podia en in etalages langs de winkelroute werd live muziek, theater, dans en kunst vertoond. Wij deden ook een rondje.

Assorted Travellers

We beginnen ons muzikale winkelrondje op vrijdag 10 november in het Waaghoofd. Hier staat Assorted Travellers in gehalveerde bezetting op het podium. Het geluid van de banjo, gitaar en viool in combinatie met een ietwat doorleefde zangstem vormen de basis van hun heerlijke folksongs. Ondanks het ontbreken van de overige drie bandleden en het uitblijven van publiek, is het zeker een genot om naar te luisteren. (FV)

Kiki Schippers

Lady in red Kiki Schippers neemt geen blad voor de mond. In het nieuwe Catharinahof zingt ze loepzuiver en emotioneel over vluchtelingen "mensen met harten en longen" en over het lef om te zeggen "duw ze terug in de zee, stuur ze terug naar de oorlog en de honger". Om vervolgens naadloos over te gaan op "Er zit nog zaad op de muur, het is van jou". Gepassioneerd, theatraal, een prachtvrouw! (FV)

Destructive Penguins

Het is geweldig hoe de Destructive Penguins verschillende muziekstijlen door elkaar roeren tot een goed samenhangend geheel. Hiphop, reggae, pop, een lekkere trompet en een kneiter van een bluesgitaarsolo. Zo creatief aan elkaar gesmeden dat het binnen een mum van tijd vol staat bij het Waaghoofd. (FV)

THE COOL QUEST staat zaterdag vanwege het wisselvallige weer in het gezellige pop-up café van de Stadsgehoorzaal.

Naast hun eigen repertoire speelt de band ook een cover van Firefly van Mura Masa, eerder te horen op 3FM.

De zanger introduceert ook de overige bandleden, die daarop sterke solo's laten horen. (BK)

Je leeft inderdaad een 'Good life' als de band deze knaller aan het publiek laat horen.

Judy Blank

Zondag keren we terug naar het Waaghoofd. Hier speelt country singer/songwriter Judy Blank bittere en zoete liedjes met een stem om bij weg te dromen. Buiten is het nat en guur, maar bij Judy Blank is het warm. Ze is net terug uit Nashville en klaar voor een nieuwe plaat. (FV)

Linde Schöne

Linde Schöne bouwt een feestje in de Waag. Met een dijk van een stem en een dito uitstraling brengt ze Nederlandstalige nummers, waaronder "Aandacht" en "Sorry maar", in een eigen stijl. Hierbij heeft ze een bijzondere balans gevonden tussen dance en singer/songwriter, met een vleugje hiphop. (FV)