Lekker luisteren, rock 'n' rollen of headbangen. Hoe ga jij deze week live muziek in Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Willem Bodhi @ Rockcafé Lazaru’s

Willem Bodhi is een Hagenees die solo of in samenspel met sessiemuzikanten zijn liedkunsten vertoont. Hij heeft zelfs aan nummers gewerkt met Barry Hay van de Golden Earring, alhoewel dit materiaal nooit is uitgebracht, en heeft ook hoog in de hitparades gescoord met het nummer ‘Seasong’. Ben je benieuwd naar wat hij allemaal in petto heeft, dan is hij Tweede Kerstdag in Rockcafé Lazaru’s te vinden.

Meer info

Martijn van Iterson @ Jazzcafé De Twee Spieghels

Martijn van Iterson is een muzikale meester. Een aantal albums op zijn naam, docerend aan verschillende conservatoria, en de vaste gitarist van het Concertgebouw Jazz Orchestra. Om zoveel vaardigheid kan je niet heen. Deze avond speelt hij in Jazzcafé De Twee Spieghels; De ideale sfeervolle Leidse locatie om de man in actie te zien onder het genot van een wijntje. Geniet van jazz zoals het hoort!

Meer info

Crustenunie + Flowers @ Dranklokaal de WW

Crustenunie maakt crust en d-beat. Rauw, politiek en met nummers die het devies kort maar krachtig volgen zorgen ze ervoor dat je na hun optreden een leegstaand pand wil kraken.

Flowers zetten de bloemetjes buiten met meeslepende stonerdoom die je terugvoert naar Moeder Natuur in deze koude tijd van het jaar.

Een contrastrijke combinatie, donderdag in de WW.

Meer info

The Marley Experience @ Gebr. de Nobel

De naam The Marley Experience geeft het natuurlijk al een beetje weg, maar deze achtkoppige formatie doet het lijken alsof Bob Marley zelf nog leeft. Deze Britse band doet op haar tour door Nederland ook Gebr. de Nobel aan. Vanavond kan je reggae verwachten die recht voor z’n raap is. Om op te dansen of bij te chillen.

Meer info

 

Betondrop VIII @ Vrijplaats Leiden

Het dj-collectief van Betondorp organiseert nu alweer de achtste editie van dit festijn van dubstep en drum ‘n’ bass. Met fraaie visuals en een bar met biologische drankjes ontbreekt het je als bezoeker aan niets, terwijl je losgaat op sets die staan als een huis. Als je iets zoekt om het gat tussen Kerst en Nieuwjaar te vullen dan is dit het feestje om naartoe te gaan!

Meer info

 

Trash bluesrockband @ Galerie Café Leidse Lente

Trash, een van oorsprong Leidse bluesrockband, draait al lang mee. Weliswaar hadden ze van halverwege de jaren 70 tot 2014 een stop, maar de heren hebben elkaar weer gevonden en het geluid klinkt alsof ze nooit uit elkaar zijn geweest. Als je een tijdreis wilt maken in de rock en blues van weleer dan krijg je geen betere kans dan deze avond!

Meer info