Lekker luisteren, rock 'n' rollen of headbangen. Hoe ga jij deze week live muziek in Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Leidse Lente Luisteravond @ Galerie Café Leidse Lente

Vanavond is er weer een Luisteravond voor lokaal talent dat zich graag eens wil laten horen aan een intiem publiek. Het programma is als volgt:

20.30 uur        Kees Godefrooij, gedichten
20.45 uur        Pieter Hoogland, piano
21.00 uur        PAUZE
21.15 uur        Ian Haverkamp, cabaret/poëzie
21.30 uur        Frans Terken, gedichten
21.45 uur        PAUZE
22.00 uur        Lian Hof, stand-up comedie
22.15 uur        Vera Batelaan, singer-songwriter

Meer info

The RammSteiners @ Vrijplaats Leiden

Vanavond presenteren de studenten van de Opleiding Docent Muziek van Hogeschool Leiden zichzelf in bandformatie. De bands hebben zich de afgelopen periode verdiept in het bespelen van diverse muziekinstrumenten. De studenten laten de het geleerde vanavond live horen.

Meer info

Dr. Hofmann's Bicycle @ Rockcafé Lazarus

Zanger/gitarist Menno van Dr. Hofmann’s Bicycle is jarig en daarom geven ze vanavond een nog feestelijker dan gewoon optreden. Lange psychedelische en stonerrock, wordt afgewisseld met snellere en kortere punkrock. De band laat zich inspireren door bands als Pink Floyd, Triggerfinger en DeWolff.

Meer info

Guido Marchena Swing Society @ De Twee Spieghels

De Leidse Guido Marchena en zijn Swing Society brengen vanavond sentimentele zang in de intieme en ontspannen setting van De Twee Spieghels. Het jazzcombo is bekend van hun enorme repertoire van de grootste crooners, zoals Sinatra.

Voor wie al eerder wil neerstrijken in het jazzcafé, speelt het Haagse jonge jazztalent Olivier van Niekerk Trio vanmiddag vanaf 16u een set.

Meer info

Jake La Botz & band @ Qbus

Jake La Botz acteerde ooit aan de zijde van Steve Buscemi en Sylvester Stallone, maar deze acteercarrière kwam altijd op de tweede plaats. Allereerst maakt en speelt La Botz roots, blues en rock 'n' roll. Zijn teksten zijn beïnvloed door de vele wereldreizen die hij ondernam. De tragiek klinkt door in zijn doorleefde stem. De muziek doet denken aan oude grootheden als Hank Williams, Johnny Cash en Bob Dylan, maar ook aan de nieuwe generatie binnen het genre, waartoe bijvoorbeeld JD McPherson en Nick Waterhouse behoren.

Meer info

Finale Grote Prijs van de Bollenstreek @ Gebr. de Nobel

Vanavond is het dan eindelijk zover: De finale van de Grote Prijs van de Bollenstreek, in Gebr. de Nobel. De vijf jury-winnaars uit de voorrondes en de winnaar van de halve finale zullen allemaal nog een keer spelen, waarna de jury samen met het publiek de winnaars zal bepalen. En die finalisten zijn:

Het voorprogramma wordt verzorgd door twee bands van Band Talent Leiden:

Tijdens het juryberaad treed de winnaar uit 2016, Shadex, op.

Meer info