Lekker luisteren, rock 'n' rollen of headbangen. Hoe ga jij deze week live muziek in Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

De Kift @ Gebr. de Nobel

Al 30 jaar speelt De Kift hun mix van fanfare en punk. Onlangs is hun elfde studio album uitgekomen genaamd 'Bal'; tijd voor een feest! Komt dat zien, en wel op donderdag 7 december!

Meer info

Strychnine + Jahmean @ Café Lazarus

Wie het weekend luid wil inknallen met Leidse talenten, kan vanavond het beste een bezoek brengen aan Rockcafé Lazarus. Daar - en vermoedelijk in de wijde omgeving - zal de progressieve sludgemetal van Jahmean en de stonerdoom van Strychnine te horen zijn.

Meer info

Here243 @ Leidse Lente

Onbegrensd door genrebeperkingen speelt het trio here243 dynamische, filmische en grotendeels geïmproviseerde muziek. Afgelopen september is hun debuut cd ‘here 243’ in eigen beheer uitgebracht. Vanavond zullen ze daarvan wat laten horen in de huiskamersfeer van de Leidse Lente.

Meer info

Salawat Dulang @ Qbus

In het kader van het Leiden Asia Year presenteert De X deze vrijdagavond Salawat Dulang; religieuze, trance-achtige muziek uit de Minangkabaustreek in West-Sumatra. Hierbij wordt door zangers Sinar Barapi en Kilek Barapi soefi-teksten gezongen met percussi op een koperen schaal. Deze muziek wordt doorgaans uitgevoerd tijdens religieuze en nationale feestdagen en belangrijke gebeurtenissen zoals trouwerijen en besnijdenissen. De avond zal beginnen met een introductie door Dr. Suryabo, werkzaam bij de Universiteit Leiden, die de culturele context van de muziek zal toelichten.

Meer info

Band Talent 2017 @ Qbus

Vier bands uit Leiden en omstreken hebben de strenge selectie van Band Talent Leiden in april doorstaan. Vanavond betreden Head First, Fierce ’n Fire, Ain’t No Rocket Science en Innovation het podium om een breed scala aan genres, eigen nummers en covers te spelen.

Meer info

Halve finale Grote Prijs van de Bollenstreek @ Ex-Voto

Vorige week, tijdens de laatste voorronde van de Grote Prijs van de Bollenstreek, zijn maar liefst twee publiekswinnaars verkozen. Vanavond strijden alle publiekswinnaars in de halve finale om die laatste finaleplaats! Kom Alek Dronik, Stone, N.y.X., ScooterRoy and the Hitmachine, Solarcycles en Gunyama aanmoedigen in de Ex-Voto te Voorburg en help jouw favoriet naar de finale!

Meer info

Fenn + Sterk Water @ Vrijplaats

Voor wie een goed alternatief wil, opent de Vrijplaats vanavond haar deuren voor het darkelectro r&b duo FENN en het Haags minimalistisch lo-fi duo Sterk Water.

Producer en singer-songwriter Fenneke Schouten brengt haar liedjes onder invloed van triphop, electro, r&b en pop, in een energieke liveset in samenwerking met Frank de Boer (niet de ex-voetballer).

Met herhalend minimalisme en een sterke 80s electro-wave brengt Sterk Water hun neurotische postpunk ten gehore. Hun oeuvre bevat ook een aantal bijzondere Wim Sonneveld covers. Ze hebben al vier ep's gemaakt en het wachten is nu op hun eerste album.

Meer info

Instore: Horsey @ Velvet

Opgegeten worden door een haai of een romantische ontmoeting in het park voor je moeders huis? Horsey zingt het allemaal. Macabre Nick Cave-esque teksten, het mysterie van David Sylvian en de catchy popchaos van de nieuwste Foxygen. Deze vier jongens uit Zuid-London, vernoemd naar het majestueuze beest, zullen later vanavond het voorprogramma van King Krule verzorgen in de Melkweg, maar eerst maken zij een tussenstop voor een heuse instore bij de Velvet! Het perfecte begin van jouw zondagmiddag.

Meer info

The Stream @ Stadsgehoorzaal

Na vele voorstellingen op zeer uiteenlopende locaties speelt The Stream nog eenmaal hun theatershow Past Perfect en wel in de prachtige Breezaal van de Stadsgehoorzaal. Een "levende videoclip", waarin beeld, geluid en passie samen een unieke multimediale ervaring vormen voor publiek en band.

Naast de afsluiting van dit theateravontuur wordt er meteen ook een tipje van de sluier opgelicht van het volgende avontuur. The Stream lanceert op deze avond namelijk hun nieuwe single.

Meer info