Lekker luisteren, rock 'n' rollen of headbangen. Hoe ga jij deze week live muziek in Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Grayson Capps & Corky Hughes @ Qbus

Countryzanger, bluesman, rockster, filosoof en poëet. Het zijn zomaar wat termen die van toepassing zijn op de man uit Alabama: Grayson Capps. Hij weet je te raken met zijn southern gothic cocktail van donkere teksten en bezwerende bayou blues, à la Townes van Zandt, Howlin’ Wolf en Steve Earle. Na Paradiso, staat hij vanavond met gitarist Corky Hughes eindelijk weer een keer in Leiden.

Meer info

Unplugged Session (on tour) @ Stadsgehoorzaal

Wegens de verbouwing in de Vrijplaats gaat de Unplugged Session op tour. Deze maand strijken ze wederom neer in de mooie foyer van de Stadsgehoorzaal.

Speel mee. Klap mee. En geniet mee van deze bijzondere avond.

Aangemeld om te spelen hebben zich:

Mina Melodie
Louise de Lune
Brian James
Anne Julia Jansen
Pieter van Vliet
Suzanne Burdorf
Nele Mennes
Stefan Breek
- Job Overduin

Meer info

De Dijk @ Gebr. de Nobel

De Dijk is meer dan een band, het is een baken. Je kunt zeggen: dat krijg je vanzelf als je het drieëndertig jaar volhoudt, maar dat is te simpel. Bij Huub van der Lubbe en zijn mannen gaat het er vooral om hoe ze dat doen. Door nooit routine toe te laten, de geloofwaardigheid te bewaken en als groep altijd samen te vallen met het gevoel dat hun muziek verspreidt. Een gevoel dat alleen te omschrijven valt met grote woorden – hoop, gemeenschapszin, menselijkheid, een afkeer van cynisme – maar dat in hun liedjes steevast wordt teruggebracht tot tastbare proporties. Dat maakt het tot een hele geruststelling dat De Dijk nog steeds in een busje klimt om het land te doorkruisen.

Meer info

Die Vers @ Galerie Café Leidse Lente

Die Vers maakt eigen, frisse, Nederlandstalige hiphop over de liefde en het leven, met invloeden van rock en funk. Ze klinken als een mix tussen Typhoon, Doe Maar en Diggy Dex. En ze staan garant voor een energieke, intieme en verrassende show.

Meer info

Morvigor, Lilith, Flames of Surtur @ Rockcafé Lazaru's

Morvigor maakt een vorm van expressieve black/death metal. Psychedelische cleane stukjes worden afgewisseld met groezelige punk riffs, afgetopt met melancholieke climaxen. Morvigor loopt over de gebaande paden om vervolgens rigoreus de duisternis in te rennen.

Lilith presenteerde deze zomer hun eerste ep ‘Sell Out’ in een stampvol Gebr. de Nobel. De drie vrouwen maken vuige grungerock, maar schuwen niet voor een goede popformule. P.J. Harvey, Patti Smith en Brody Dalle staan op een voetstuk in hun ondergrondse oefenruimte, en in hun muziek.

Flames Of Surtur is een metalcore band met invloeden die spreiden van August Burns Red tot Megadeth. Simpel en ruig, met gemene breakdowns, verscheurende gitaarsolo's en keiharde drums.

Meer info

Gregory Page Jubileum-matinee @ Qbus

Geboren en getogen Londenaar Gregory Page verruilde het leven in de UK al vroeg voor de Californische zon. Hier begon hij zijn nummers te schrijven die hem vervolgens de hele wereld over brachten. Zijn mix van jazz, folk en Americana biedt een perfecte bodem voor zijn prachtige verhalen, waarvan Page een uitmuntend verteller is.

Deze zondag-matinee viert Gregory Page zijn 10de voorstelling in Leiden met een bijzondere show, waar het publiek naast hoogtepunten uit zijn uitgebreid repertoire getrakteerd wordt op hagelnieuw werk.

Meer info