Lekker luisteren, rock 'n' rollen of headbangen. Hoe ga jij deze week live muziek in Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

My Darling Clementine @ Qbus

My Darling Clementine is het muzikale duo Michael Weston King en zijn levensgezel Lou Dalgleish uit Birmingham. Hoewel ze onvervalste country, southern soul en gospel maken die je meevoeren naar New Orleans, Alabama of Memphis.

Deze avond brengen ze hun nieuwe album 'Still testifying' ten gehore. Volgens een lange traditie van countrykoppels, brengen ook deze dame en heer zingend tegen elkaar en terwijl ze een microfoon delen met elkaar hun emoties over elkaar aan het publiek.

Meer info

The Kik @ Gebr. de Nobel

Nederbeat grootheid The Kik is op clubtour, voor de promotie van hun langverwachte nieuwe plaat 'Stad & Land'. Op 9 november spelen ze daarom in Gebr. de Nobel. De nieuwe plaat brengt alle ervaringen en emoties van de band opgedaan tijdens het schrijven, repeteren, touren en spelen in theaters en op festivals samen in hun bekende jaren 60 soep, extra gekruid met nog meer lachen en een traan.

Ondertussen staat een tweede release gepland op 1 december. 'Hertaalt', naar de gelijknamige theatershow die begin 2018 gaat starten, staat vol bekende hits in een nieuw jasje. Luister hier alvast naar de eerste single 'Ik sta klaar voor jou'.

In het voorprogramma zie je Clean Pete. Twee zussen die net zo on-inwisselbaar zijn als dat ze verwisselbaar zijn, en ergens daar tussenin liedjes die zonder blikken en blozen je hart ondersteboven hangen.

Meer info

Openingsfestival Leiden is Open

Dit weekend vindt Leiden is Open plaats, om te vieren dat het nieuwe winkelrondje in het centrum compleet is. Vier dagen lang wordt de binnenstad omgetoverd tot een stadsfestival met de historische straten en panden van Leiden als decor. Etalages langs de winkelroutes vormen de podia voor livemuziek, theater, dans en kunst.

Vrijdag spelen o.a. Destructive Penguins, Banditas, Kiki Schippers en Assorted Travellers.

Zaterdag kun je onder meer genieten van Dakota en THE COOL QUEST op de diverse podia.

Zondag staan bijvoorbeeld Judy Blank en Linde Schöne bij het Waaghoofd.

Meer info