Lekker luisteren, rock 'n' rollen of headbangen. Hoe ga jij deze week live muziek in Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Levi Parham Band @ Qbus

Singer-songwriter Levi Parham uit Oklahoma brengt behalve zijn ijzersterke mix van stomende gitaren, catchy refreinen en soulvolle vocalen ook zijn volledige band naar Leiden. Uit zijn laatste album 'The American Blues' blijkt dat Levi met producer Jimmy LaFave een gouden combinatie vormt. Oordeel zelf!

Meer info

Unplugged Session (on tour) @ Stadsgehoorzaal

Wegens de verbouwing in de Vrijplaats gaat de Unplugged Session op tour. Deze maand strijken ze daarom neer in de mooie foyer van de Stadsgehoorzaal.

Speel mee. Klap mee. En geniet mee van deze bijzondere avond.

Meer info

Milesrocks! @ Gebr. de Nobel

Het is eind jaren zestig als Miles Davis een stormachtig huwelijk beleeft met de Madonna van het hippietijdperk, Betty Davis. Ze brengt Miles in aanraking met de nieuwste mode, life-style en gitaarwonder Jimi Hendrix. Ze worden gezworen vrienden en het charismatische tweetal besluit om samen een plaat te maken. Precies op dat moment gaat Hendrix dood als een van de eerste leden van de even trieste als beruchte ’27-Club’.

Trompettist Michael Varekamp brengt de plaat die nooit gemaakt werd.

Meer info

Popronde Leiden

De Popronde doet deze week Leiden weer aan. Het is die avond in het najaar waarop je heel veel nog onbekende bands helemaal gratis op de meer en minder bekende podia kunt zien spelen van wel heel dichtbij. Dit jaar staan er 36 acts op 20 locaties in het centrum van Leiden. Grof onderverdeeld in 12 muzikale genres betekent dat het volgende:
Blues/Americana: Dandelion, Gus, The Dawn Brothers, Tom Tokker, Lisa Nora
Elektronica: Dooxs, Lghtnng, Alaska Pollock, Elektropoëzie
Folk: Banner, Bjarke Ramsing, Moon Moon Moon, Sean Gascoigne
Garage/Alternative: The Hazzah, The World of Dust
Indie: Nausica, Bungalow
Jazz/Funk: Wakki, Jan Terlouw Junior & The Nightclub, The Howlin'
Metal: Bring on the Bloodshed
Poëtisch: Elektropoëzie, The Irrational Library
Poprock: Peer, Korfbal, Pip Blom, Severin Bells
Psychedelisch: Semimo, De Kat, Blue Marble
Punk: Charlie & The Lesbians, Jagd
Rock: Voltage, The Silverfaces, Grim Tim

Meer info

Finalisten Leidse Jazz Award @ Sijthoff

Grijp deze unieke kans om dit aanstormend talent van de Nederlandse conservatoria te beluisteren. De avond vangt aan met Marcio Philomena (gitaar), Matheus Nicolaiewsky (bas) en Robin van Rhijn (drums). Marcio was finalist bij de Montreux Jazz Festival elektrische gitaar competitie 2013. Samen met Matheus en Robin combineert hij Braziliaanse muziek met jazz.

Na de pauze wordt deze voortgezet met het trio Mo van der Does (alt saxofoon), William Barret (bas) en Fran Gayo (bas). Mo speelt al sinds zijn tiende en stond o.a. in het Concertgebouw, de North Sea Jazz Club, het Gooisch Jazz Festival en het Grachtenfestival Amsterdam.

Meer info

Toine Scholten @ Leidse Lente

De Haagse gitarist en zanger Toine Scholten haalt zijn inspiratie uit blues en jazz en werkt momenteel aan zijn debuutalbum 'Diversity'. Daarnaast reist en speelt hij door heel Europa. Toine heeft gespeeld bij De Wereld Draait Door en was onderdeel van de talentenshow The Best Singer-Songwriter. Hij stond in het voorprogramma van onder andere Robben Ford, Matt Scofield en Cory Henry.

Op dit moment verzorgt Toine de support act voor gitarist Erwin Java (bekend van o.a Herman Brood, Cuby and The Blizzards) die met zijn band King of the World door Europa tourt.

Meer info

Balfolk Halloween @ Qbus

Deze zaterdag voor Halloween staan het Belgische Aérokorda en het duo Simon Gielen en Lode Buscan in een sfeervol griezelig ingerichte Qbus, met in plaats van bezoekers en dansers, heksen, feeën, spoken of zelfs vampieren. Verkleed komen is niet verplicht, maar organisator Balfolk Zuid-Holland geeft een prijs aan de origineelste en leukste kostuums.

Simon Gielen en Lode Buscan spelen op onder andere trekzak en draailier. Aérokorda zijn drie mannen die heerlijke muziek spelen met gitaar, fluit, mandoline en viool. De band staat garant voor opzwepende en soms zeer ingetogen balfolk met invloeden uit Ierse en Slavische muziek. Aérokorda is nog maar pas begonnen, maar hun cd is zo razend populair dat er nu al bijbesteld moet worden.

Meer info