Lekker luisteren, rock 'n' rollen of headbangen. Hoe ga jij deze week live muziek in Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Doug Seegers & band @ Qbus

Het levensverhaal van countryzanger Doug Seegers is als een sprookje dat bewaarheid wordt. In de herfst van 2013 zwierf hij als dakloze straatmuzikant door de straten van Nashville, als hij ontdekt wordt door de Zweedse countryster Jill Johnson. Doug Seegers mag na een Zweedse hitlijstnotering een compleet album maken met de band van Emmylou Harris en toert uitgebreid door Zweden. Dan volgt de doorbraak ook in de Verenigde Staten. Op zijn nieuwste album 'Sings Hank Williams' maakt hij zich zonder moeite de nummers van countryzanger Hank Williams eigen.

Meer info

Hallo Venray + The Tambles @ Gebr. de Nobel

Terwijl Arrested Development in de andere zaal staat, viert Hallo Venray hun 30-jarig bestaan met het album 'Where Is The Funky Party?', dat feller en rockender klinkt dan ooit tevoren. Opgenomen in een studio aan de voet van de Mont Ventoux, Zuid-Frankrijk, is het weer een album zoals je mag verwachten van misschien wel de beste liveband van Nederland. 

Het uit Gouda afkomstige rock 'n' roll kwartet The Tambles zullen het verjaarsfeest openen met hun stevige, nieuwerwetse rhythm 'n' blues.

Meer info

Mooon @ Gebr. de Nobel

Mooon zijn drie jongemannen uit Aarle-Rixtel die met hun garageblues, surfinvloeden en een vleugje psychedelica en jaren '60-'70 al diverse zalen en festivals aan het dansen brachten. Hun single ‘Mary you wanna’ was een hit op YouTube met meer dan 70.000 views.

Na support shows met o.a. The Bootleg Beatles en The Black Marble Selection, en vele festivals zoals o.a. Paaspop en Here Comes The Summer is Mooon klaar om het debuutalbum ‘Mooon’s Brew’ te presenteren.

Meer info

Instore: Luwten @ Plato

Luwten is de groep rond liedschrijver Tessa Douwstra. Afgelopen vrijdag 13 oktober brachten ze hun langverwachte, zelfgetitelde debuutalbum uit. De eigenzinnige folkliedjes met gevoel voor klank en ruimte voor elektronica, worden geprezen door internationale muziekcritici.

Voor het debuutalbum werkte Lwten samen met percussionist en producer Frank Wienk (Binkbeats). De reden dat het totale maakproces uiteindelijk een periode van ruim twee jaar overspant is terug te vinden in de detailverliefdheid die de plaat kenmerkt. Een uit de verte opdoemend ruisje, een vocoder, een catchy refrein, een uitgesponnen piano-intro en dat alles rondom Tessa Douwstra’s kenmerkende stem.

Meer info

The Diamond Family Archive + Michel Henritzi & Rinji Fukuoka @ Vrijplaats Leiden

Het lo-fi, psych-folk, multi-instrumentale duo uit The South Hams in Devon, The Diamond Family Archive, creëert een hypnotizerende sound uit drums, akoestische gitaar, FX pedalen, keyboards set to drone, tape delay, loops en bellows, harmonicas, cosmische harpen, speelgoed en gebroken bekkens. Het is muziek met echo's van postrock, traditionele folk, spirituele soul, psychedelische rock en lo-fi.

Fransman Michel Henritzi is onderdeel van het noise combo Dustbreeders. Japanner Rinji Fukuoka is een van de iconische figuren van de psychedelische Japanse rock. Samen maken ze avant-garde, psychedelische, noise-spectral muziek bestaand uit repeterende patronen die doen denken aan Tony Conrad.

Meer info

Hamilton Loomis & band @ Qbus

Hamilton Loomis is niet de zoveelste rhythm 'n' bluesrock band. Deze Texaanse sensatie was de beschermeling van de te vroeg overleden Bo Diddley, die uitgroeide van mentor tot vriend. Bo sprak de wijze woorden: "Innovate don't imitate". En vernieuwen doet Hamilton constant met een funky, fris geluid.  Hamilton mixt jeugd met traditie en overbrugt het gat tussen generaties van muziekliefhebbers. De Houston Chronicle had het over "blues-rock-funk-groove-soul band". En de man ziet er ook nog eens goed uit. Vanavond presenteert hij met band zijn nieuwe cd.

Meer info

 

Bas Bons @ Leidse Lente

Hij was al een veelgevraagd sessiemuzikant, maar toch besloot Bas Bons dat het anders moest en dat het tijd was voor zijn eigen verhaal. Dat bleek een gouden greep: binnen no-time zat de Amersfoorter aan tafel bij De Wereld Draait Door, deed hij mee aan een tv-programma van Giel Beelen en zat hij bij laatstgenoemde in de radio-uitzending. Op 5 maart 2017 verscheen zijn debuutalbum ‘Wakker’, met elf Nederlandstalige popliedjes, in de traditie van De Dijk, Acda & De Munnik en Marco Borsato.

Meer info

Instore: VUUR - Anneke van Giersbergen @ Velvet

Anneke Van Giersbergen heeft een nieuwe band: VUUR, en ze komt haar debuutalbum in de Velvet presenteren. Het album, dat twee dagen daarvoor uitkomt, is heavy, melodieus en progressief, maar het is vooral één grote verrassing. En die verrassing kun je gratis bijwonen. Na afloop signeert Anneke haar cd of plaat en krijg je er een gratis 7" single bij.

Meer info