Lekker luisteren, rock 'n' rollen of headbangen. Hoe ga jij deze week live muziek in Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Leids Ontzet @ Lemmy's Biercafé

Lemmy's luidt het feest op 2 oktober in met Blues Firm en Los Nederpop.

Op 3 oktober barst het om 14u los met o.a. Maximum Overdrive, Helter Shelter en Rubberen Henkie.

Meer info

Rockin the Kermis @ Rockcafé Lazaru's

Op 2 en 3 oktober worden de stoffige kermiscovers van de stad weggerockt bij Rockcafé Lazarus. Maandag spring je rond op o.a. Playyard, Lijger, Mudguard en Ramskop. Dinsdag dans je je kater weg bij o.a. Vexio, ScooterRoy and the Hitmachine en Barry Badpak.

Meer info

Innovation @ Café De Baron

Leiden Goes Underground's Innovation begint dit keer al op zondag 1 oktober en gaat door op 2 oktober. Maandagavond spelen de twee grootste jonge, lokale dj-talenten, Guydra en Flor, op een buitenpodium.

Meer info

KRS-One @ Gebr. de Nobel

Hiphop-legende KRS-One komt naar Leiden om de Nobel op zijn kop te zetten. Hij werd bekend met oldschool hiphop-klassiekers als ‘Sound of da police’, ‘Step into my world’ en ‘The bridge is over’. Zijn furieuze politieke statements met een sociaal bewuste ondertoon uit hij in venijnige raps waar velen zich in kunnen vinden.

De laatste jaren maakt Lawrence Parker a.k.a. The Teacher a.k.a. The Blastmaster nog steeds nieuwe muziek, waaronder zijn in mei verschenen 'The World is Mind'.

Meer info

Toon Roos & Karel Boelee @ Sijthoff

Een van Nederland's beste tenorsaxofonisten Toon Roos komt vanavond naar Leiden. Van jong af aan speelt Roos met diverse orkesten en internationale artiesten in de jazz. Momenteel werkt hij aan een eigen funky jazzproject.

Hij speelt weer samen met de Leidse, meesterlijke pianist Karel Boehlee, in de cultuurzaal van Sijthoff. Boehlee deelde menigmaal als sessiemuzikant het podium met nationale grootheden als Toots Thielemans, Trijntje Oosterhuis en Fay Claassen. Momenteel werkt hij aan een solo album.

Meer info

Grote Prijs van de Bollenstreek @ Scum (Katwijk)

Het is tijd voor de eerste voorronde van de GPvdB 2017, dé popprijs voor de Rijn-, Duin- en Bollenstreek. Ieder jaar strijden tientallen bands en artiesten om de eerste plaats. Zij nemen het tegen elkaar op voor een professionele jury, maar ook het publiek heeft een stem in de uiteindelijke uitslag. Alle genres zijn welkom, zolang de artiesten maar eigen muziek spelen. Vanavond wordt de aftrap gegeven door:

Meer info