Lekker luisteren, rock 'n' rollen of headbangen. Hoe ga jij deze week live muziek in Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Supersuckers @ Gebr. de Nobel

Je hebt vast wel eens van ze gehoord, de Supersuckers. Ze komen uit die magische, muzikale stad Seattle. En deze week staat deze grootse rock 'n' roll band in Leiden. "Just remember to wear clean underwear, because we’re gonna rock your pants right off of you."

Meer info

Licks & Brains @ Scheltema

Eric Vloeimans treedt op met de bijzondere bigband Licks & Brains. Deze 18-koppige band mengt jazz met een fikse dosis soul, funk en dance en werkte eerder al samen met grote namen als Benjamin Herman, Joseph Bowie (Defunkt) en remixers Kraak & Smaak. Het concert staat in het teken van de composities van meestertrompettist Vloeimans, in speciale nieuwe arrangementen, naast nummers uit het repertoire van de bigband.

Meer info

Safe & Sound @ Galerie Café Leidse Lente

Safe & Sound zijn Marjo Kreileman en Wesley Smits. Beiden studerend aan het conservatorium in Haarlem, spelen ze pop van de 70's tot nu. De Leidse Lente biedt dit akoestisch duo de ambience voor een perfecte persoonlijke muzikale ervaring.

Meer info

Blow Up Leiden: Exploded + Bomber @ Rockcafé Lazaru's

Na de release van hun laatste ep “You Are Already Dead” in april komt de Rotterdamse thrash metal band Exploded weer op terug het podium. Dit keer met een nieuwe line-up en een nieuw geluid.

Bomber uit Lille combineert de agressiviteit van thrash metal met de zwaarheid en energie van hardcore punk. Dit wordt hun allereerste show in Nederland. Mis m niet!

Meer info

Première 'Eerlijk zullen we allen spelen' @ Vrijplaats

Een bijzondere première bij de Vrijplaats: De documentaire van Minja Šarović over het legendarische voormalige Leidse muziekpodium SUB071. Veel van de initiafnemers van de Sub zijn betrokken bij de Vrijplaats, dus wat is nou een betere plek voor de première? Uiteraard met een voor- en naprogramma in SUB071 stijl: Spoelstra (extreme songwriting), Sugar Coated Mind Bombs (noise punk) en Danny Ramirez (murder ballads).

Meer info

Shaffy Podium @ Het Volkshuis

Ramses Shaffy woonde van zijn 6e tot zijn 18e in Leiden aan het Terweepark. Hier lag het fundament voor zijn enorme talent. Als hommage is er dit speciaal Open Podium, met optredens en verhalen van o.a. Sjors van der PanneMerel LaseurMariette LandheerCarolien Devilee en Damiaan van Noort.

Meer info