Lekker luisteren, rock 'n' rollen of headbangen. Hoe ga jij deze week live muziek in Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Lost Bear + The Avonden @ de WW

Lost Bear is niet zomaar een vijfkoppige boyband. Ze spelen rock, of neoindie. Ze omschrijven het zelf als sexy en psychedelisch, hypnotiserend, en altijd rommelig. Word je daar niet wijs uit, ga dan gewoon zelf luisteren.

The Avonden bracht in 2016 ‘Nachtschade’ uit. Een wonderlijk album vol singer-songwriter liedjes over bramenjam, toveren en praten met dieren. Het soloproject groeide uit tot een band met een classic line-up, die nu een crowdfunding campagne hebben lopen om hun tweede plaat op te nemen.

Meer info

Ondergronds Verbond @ Gebr. de Nobel

Het allereerste en één van de laatste ondergrondse Nederlandse hiphop platforms, Ondergronds Verbond, komt weer terug naar Leiden. Het belooft een keiharde show te worden met moddervette videobeelden om het sfeertje compleet te maken. Alle artiesten die op deze editie staan hebben net een nieuw album of EP af. Dit zijn: ILL MATERIALDas de Rijmmaniak, PSL Mister Personal & BIG HUEYStarrlight, en Jouri-K & K-NON. De dj's vanavond zijn DJ Daan en MANYFAST.

Meer info

Snowburner, Graansilo + NOAD @ Cab03

Maak je klaar voor een trio bands dat de Cab03 geestelijk zal verruimen, met pure, zware rock 'n' roll. Het Leidse Snowburner brengt rauwe stonerrock met harde riffs. Ze hebben al met diverse internationale acts het podium gedeeld. Het wachten is op een tweede album. Graansilo is nog vrij jong, maar timmert ook al lekker aan de weg met hun mix van 70's kraut, stoner, doom, acid fuzz en enkele exotische noten. De drie vrienden van NOAD maken de avond compleet met hun blues, garage, stoner en rock.

Meer info

Antisocial Misfits + Grave Dohls @ Rockcafé Lazaru's

Mede mogelijk gemaakt door Rock Exchange spelen de Britse Antisocial Misfits vanavond in Leiden, nadat de Leidse Grave Dohls bij hen in Engeland speelden. Twee punkrock cover bands, waarvan de één - de naam zegt het al - Foo Fighters en aanverwanten in hun repertoire heeft. Maak je op voor een lekker avondje punk en rock 'n' roll.

Meer info

Rebel Salute met dj Martial Ard @ Vrijplaats

Vanaf deze zaterdag brengt dj Martial Ard weer iedere eerste zaterdag van de maand reggae en dancehall, hiphop en jungle naar de Vrijplaats. Elke avond neemt hij een gast dj of mc mee. Wie dat vanavond is? Laat je verrassen!

Meer info

4theMusic @ Qbus

Na een zomerstop is het deze zondag weer tijd voor een opname/aflevering van 4theMusic, het nieuwe muziekprogramma à la Jools Holland van Unity TV. Voor de zomer werden al 3 afleveringen opgenomen en uitgezonden. Vandaag zijn WindseedsThe AvondenHOLGER en Babs Schutte te gast.

Meer info