Lekker luisteren, rock 'n' rollen of headbangen. Hoe ga jij deze week live muziek in Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Fates Warning & Psycho Village @ Gebr. de Nobel

Fates Warning wordt gezien als één van de grondleggers van het progmetal genre, waar je bijvoorbeeld ook Opeth kunt verwachten. Het is de metalvariant van progrock met bands als Dream Theater en Queensrÿche. De laatste 20 jaar is Fates Warning zwaardere progressieve muziek gaan maken.

Psycho Village is een veelbelovende act uit Oostenrijk. Ze tourden al met bands als Queens of the Stone Age en Korn. Vanavond brengen ze hun succesvolle debuutalbum Selfmade Fairytale ten gehore in Leiden.

Meer info

 

Innovation @ Cafe De Baron

Innovation is het nieuwe concept van Leiden Goes Underground, waarbij elke eerste zaterdag van de maand een housefeestje met altijd een jong talent wordt georganiseerd in café De Baron.

Deze tweede editie staan "Mister underground" Monde en technogodin Hepcat achter elkaar geprogrammeerd. De avond wordt geopend door dj-resident Michael Jackson met zijn vernieuwende stijl van mixen; goa en klassiekers door elkaar. Hepcat heeft ontzettend veel concepten bedacht die tot op de dag van vandaag succesvol worden uitgevoerd. Monde "the beat is the law" presenteert altijd zeer obscuur vinyl.

Meer info

Funky Party! @ Vrijplaats Leiden

Dansen op 70’s funk. Dj Foxy Roxy laat je voetzolen jeuken. Je kunt alleen maar krabben met een dansje. En met een beetje mazzel stoft dj Quartier Moustache zijn vinyltjes ook nog even af. “Thou shalt git down!”

Meer info