Lekker luisteren, rock 'n' rollen of headbangen. Hoe ga jij deze week live muziek in Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Wolvon & Motosolo @ Dranklokaal de WW

WOLVON is back in town! Deze Groningse band stond vaker in de SUB071 dan menig Leidse groep. En vrijdag komen ze terug, met een nieuw album. Op Ease bewijzen ze maar weer eens dat ze nog steeds één der vaandeldragers van de Nederlandse underground zijn. Over hun muzikale zoektocht zei één van de bandleden ooit: "We willen gewoon leuke popliedjes maken, maar ik heb de verkeerde distortion gekocht."

Wolvon wordt bijgestaan door de punkjazzfolk van het Leidse Motosolo. Punkjazzfolk? Je moet het gewoon meemaken om het te snappen!

Meer info

Screw Houston, Hal Johnson & The Peterlees @ Cab03

Zin in een energiek avondje punkrock? Ga vrijdag dan naar de Cab03. Hier presenteert Screw Houston hun nieuwe bassist en nieuwe EP Like Fighting Snakes. Hiermee is de band een iets dynamischer weg ingeslagen in hun mix van rock 'n' roll en hardcore. Denk Foo Fighters, Hot Water Music en The Menzingers.
Zij worden voorafgegaan door het uit Duitsland afkomstige Hal Johnson, die qua muzikale invloeden in hetzelfde straatje passen. En het Leidse The Peterlees met hun punkrock 'n' roll à la The Bronx, John Coffey en Zeke.

Meer info

Hetroertzen, Infinity & Kosmokrator @ Gebr. de Nobel

Wegens een succesvolle eerste Leidse show in 2015 haalt Doomsday Celebration Hetroertzen zaterdag naar Gebr de Nobel. Afkomstig uit Chili, maar woonachtig in Zweden, komt de blackmetalband met een exclusieve Nederlandse show hun nieuwe album ‘Uprising of the Fallen’ ten gehore brengen.
Tijdens deze minitour worden ze bijgestaan door het Zuid-Hollandse Infinity. Zij beloven hun nieuwe album ‘Hybris’ met een niet te missen audiovisueel spektakel te presenteren.
Kosmokrator uit België is als een occulte komeet uit de startblokken geschoten met het ‘First Step Towards Supremacy’ mini-album. Dit optreden in Leiden zal de primeur van de band op Nederlands grondgebied zijn.

Meer info

Woodstock Op het Water

Zaterdag en zondag worden de waterwegen in het centrum van Leiden omgetoverd tot festivalterrein onder de noemder Woodstock Op het Water. Een aantal boten met bands uit de regio vaart langs de diverse terrasjes om op eigen wijze een eerbetoon aan de muziek en muzikanten van Woodstock te brengen. 

Meadows & Electric Love @ Plato

Het gaat goed met de platenzaken in Leiden. Zo goed dat Plato onlangs verbouwd heeft en nu nog groter is. En dat mag gevierd worden, met twee totaal verschillende maar succesvolle Leidse bands. Het eclectische feestje wordt gestart door deathmetalformatie MEADOWS, om via wat gezellige tunes uit de nieuwe dj booth door te gaan met de groovy loops en jazzy sounds van Electric Love. Tussendoor kun je met een biertje en bitterbal in de hand de nieuwe verlichting, het meubilair en andere noviteiten inspecteren, en natuurlijk een plaatje kopen.

Meer info

Creative Waste & Jahmean @ Cab03

Behalve het bijzondere feit dat Creative Waste uit Saudi Arabië komt, komen ze zaterdag ook nog eens een pot brute grindcore in de Cab03 ten gehore brengen. Niet te missen voor fans van Napalm Death, Terorrizer en Nasum.
Het Leidse sludgemonster Jahmean heeft aangekondigd speciaal voor deze gelegenheid een snelle set in elkaar te draaien. ONKT uit Alkmaar is toegevoegd om het feest met hun groovy deathmetal helemaal compleet te maken. Wat let je nog!

Meer info