Lekker luisteren, rock 'n' rollen of headbangen. Hoe ga jij deze week live muziek in Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Suzuki Junzo & Pocket Knife Army @ Vrijplaats

Zaterdagavond wordt bijzonder. Een opvallend goed Nederlands duo in de electropop deelt het podium met een Japanse underground psych blues gitarist. Liefhebbers van de klassieke psych uit de 60s/70s en krautrock, en/of van Thom Yorke, Imogen Heap en Portishead.

Meer info

De Gouden Pet @ Lakenfeesten

Dit weekend zijn de Leidse Lakenfeesten. In dat kader vindt zondag de 31e editie van de Gouden Pet plaats, een sfeervolle traditie. Straatmuzikanten uit alle windstreken strijden om de finale, rondom de Nieuwe Rijn (voorrondes vanaf 13u) en op het Hooglandse Kerkplein (finale vanaf 17u). Kom op straat dansen, aanmoedigen of gewoon luisteren onder het genot van een drankje.

Meer info

50 jaar Sgt Pepper van The Beatles @ Old School

Zondag kun je ook kiezen voor een bijzonder educatief en nostalgisch middagje. Jan Cees ter Brugge (AVRO Fab4cast, Beatles in Holland) en Anne Hurenkamp (Beatlestalk, blogspot) nemen je 50 jaar mee terug, naar het ontstaan van de plaat Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band. Ze maken een reconstructie door middel van filmpjes, foto's en onbekende geluidsfragmenten van het misschien wel belangrijkste popalbum van de vorige eeuw. Tussendoor voorziet Plaatjes Vullen Gaatjes de aanwezigen van lekkere muziekjes.

Meer info