3voor12 Groningen

Veelbelovende variatie op Preipop 2018

Gratis muziekfestival in Cleopatra komt met een sterke line-up

Op donderdag 22 en vrijdag 23 februari organiseert studentenvereniging Cleopatra muziekfestival Preipop in hun pand aan de Kleine Pelsterstraat. Het festival, dat sinds 2007 jaarlijks plaatsvindt, richt zich op Nederlands talent. Groningen en omstreken krijgen speciale aandacht. De genres die terugkomen in de line-up voor dit jaar verraden een brede programmering. Van folk tot hiphop, van singer-songwritermuziek tot electro: alles passeert de revue.

De grote naam op donderdag is de Arubaanse Utrechtenaar Jermain Bridgewater, die genres als reggae, blues en soul combineert met hiphop. Op vrijdag bestaat de hoofdact uit Mr. Memoir, een Groningse artiest die dancehall tot zijn handelsmerk heeft gemaakt. Maar er staan meer namen op het programma. Zo geeft de Rotterdamse stonermetalband Mantra Maze acte de présence en betreden lokale talenten als folkband Blue Eskimo en singer-songwriter I Took Your Name het podium. Aan variëteit geen gebrek.

Het muziekprogramma op Preipop begint op zowel op 22 als 23 februari om 20:00 uur. Toegang is gratis. Kijk voor de meer informatie op www.preipop.nl

 

Tekst: Thomas Vos

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12