3voor12 Groningen

Appie Clermonts (68) overleden

Voormalige baas van platenzaken De Cirkel en Plato in Groningen leefde voor de muziek

Bijna 40 jaar lang verkocht Appie Clermonts platen in de stad. Eerst in platenzaak De Cirkel en daarna in de Plato aan de Oude Ebbingestraat. Twee jaar geleden ging hij met pensioen. Plato maakte vandaag bekend dat Clermonts is overleden aan de gevolgen van de spierziekte ALS.

Eigenlijk was Clermonts voorbestemd om in de bouw te gaan werken. Met zijn vakdiploma metselen op zak gaat hij aan de slag, tot een ongeluk hem dwingt om elders te zoeken naar een nieuwe baan. Hierdoor komt Clermonts in 1982 terecht bij platenzaak De Cirkel, op de hoek van de Oude Ebbingestraat en de Marktstraat. Na een tijdje ziet Appie de mogelijkheid om deze zaak over te nemen, gemotiveerd door zijn passie en liefde voor muziek en het overbrengen van deze liefde op de mensen die zijn zaak bezoeken.

Wanneer Plato in 1998 wil uitbreiden naar het Noorden ziet Clermonts zijn kans schoon om te stoppen als zelfstandig ondernemer en bij Plato aan de slag te gaan. Clermonts ziet zijn klanten opgroeien en maakt bij de Plato jarenlang mensen warm voor nieuwe en oude muziek.

Wanneer Clermonts op 1 mei 2020 stopt, betekent dit niet dat hij niet meer in de Plato te vinden is. Regelmatig liet hij nog even zijn gezicht zien, want Appie Clermonts ademde muziek. Hij zag de muziekindustrie van vinyl naar cd en weer terug naar vinyl gaan. Een cirkel die rond bleef en waar Clermonts al het fijne vanaf wist.

Ons medeleven gaat uit naar familie en naasten. Appie Clermonts zal gemist worden, maar zijn liefde voor de muziek leeft voort in iedereen die nog trouw met een koptelefoon in de Plato de nieuwste platen aan het beluisteren is.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12