3voor12 Groningen

Nieuw Gronings online radiostation Relate Radio met unieke programmering

1 januari is de eerste uitzending

Relate Radio: zo heet het nieuwste online radiostation uit Groningen. Het station, opgezet vanuit de culturele Stichting Hybrid Agency, biedt 3 dagen per week ruimte aan DJ’s, artiesten en muzikanten uit alle hoeken van de stad om radio te maken. Een diverse en specialistische programmering staat daarbij centraal. 1 januari is de eerste uitzending.

Relate Radio is ontstaan vanuit de behoefte om nieuwe en gevestigde artiesten een podium te geven waarmee ze zichzelf blijven ontwikkelen en uitdagen. Vooral nu clubs, zalen en andere culturele plekken dicht zijn is die behoefte groot. Luisteraars van het station kunnen op een laagdrempelige manier nieuwe muziek, persoonlijke verhalen, verschillende culturen en de verbindingen daartussen ontdekken.

Programma

DJ’s en artiesten krijgen de ruimte om eigen verhalen en die uit hun omgeving over (maatschappelijke) gebeurtenissen en uitdagingen te vertellen aan de hand van muziek en performances. Door die unieke mix van genres, achtergronden en culturen heeft het station een diverse en specialistische programmering.

De eerste uitzending op 1 januari is in handen van beatmaker Jasper Staal, zoon van Ede Staal. Verder verzorgen o.a. Michiel Teeuw, Selene (Riot Grls, techno), DJ Caramelo (salsa, latin), DJ Lowpro (Urban House, hiphop), Freek Strano (Ongehoord, electro) en H€NK shows tijdens het eerste weekend. Daarnaast wordt ook het audio-project ‘Ongehoorde Verhalen’ met portretten van Stadjers uitgezonden.

Team

Het team achter Relate Radio bestaat uit Cora Ziengs, Chris Vos, Bob Kliphuis en Geert Jan Schipper die onder meer ook betrokken zijn bij Club Lekkend Licht, nachtclub OOST, KopjeK en IIWII. Hybrid Agency faciliteert het project met financiering van Gemeente Groningen en Gasterra.

De eerste uitzending van Relate Radio op 1 januari duurt van 16.00 tot 00:00 uur en is te volgen op de website van Relate Radio en Facebook. Daarna is het radiostation op donderdagen tussen 16.00 en 22.00 uur en op vrijdagen en zaterdagen tussen 16.00 en 00.00 uur te beluisteren. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12