3voor12 Groningen

3voor12 Lokaal Draait: De Nachtwinkel, Cashmyra en Ioana Iorgu

Een playlist met de beste muziek, gekozen door de redacties van 3voor12 Lokaal

In deze roerige tijden zonder optredens is het lastig lokaal talent te ontdekken. Gelukkig leven we in een tijd van technologische wonderen, en kan je het ook vanuit huis doen. In 3voor12 Lokaal Draait staan alle opkomende (en iets bekendere) talenten van Nederland in een spotifylijst. Elk van de 18 lokale afdelingen van ons muziekplatform draagt om de twee weken drie nummers aan voor de lijst. Zo ontstaat er een heerlijke playlist met de nieuwste en leukste artiesten uit de regio. Voor de komende twee weken houden Cashmyra, Ioana Iorgu en De Nachtwinkel de Groningse eer hoog! 

Ioana Iorgu - Letters

Deze one woman show blaast je geheid van je sokken met haar laatste nummer Letters. Met een stijl die ietwat doet denken aan Cashmyra (ook in deze lijst), maar dan een tikkie harder en in het Engels, maakt Ioana Iorgu donkere post-punk. Letters begint eerst wat ingetogen, maar loopt al snel uit in een explosie van gitaargeweld. Vooral de solo tegen het einde maakt van Letters een heerlijk energiek nummer dat op zijn minst een klein opstootje in Vera's kelderbar verdiend. 

De Nachtwinkel - De Tirade van de Nachtclub

Bij De Nachtwinkel was het tijd om het assortiment te vernieuwen. Dus alles is van internet gehaald en zal het de komende tijd langzaam vervangen worden. De eerste van het nieuwe waar is De Tirade van de Nachtclub. Gelukkig nog geheel in de stijl zoals we die gewend zijn De Nachtwinkel, met absurdistische spoken-word gecombineerd met veel synths. Het nummer heeft een heerlijke opbouw die je het gevoel geeft ook echt in een nachtclub te staan. Dit ontvouwt zich dan uiteindelijk tot een grote climax waar je wel op moét dansen. Misschien ook wel een beetje pijnlijk, gezien het gemis van de nachtclub nu extra duidelijk wordt. 

Cashmyra - Hemelsblauw

Hemelsblauw is de tweede single van Cashmyra die voorafgaat aan het album dat in oktober zal verschijnen. Net als Zichzelf Opgelost is het nummer bijzonder pittig met vlotte gitaarpartijen. Maar het sterkste punt van het nummer ligt, zoals bijna altijd, in de tekst. Het nummer daagt je uit om bij te houden wat er verteld wordt, en knappe jongen die dat precies weet te vertellen. Hemelsblauw is geïnspireerd op het Groninger Museum, en met dat in het achterhoofd snijden de misleidende zinsconstructies misschien al iets meer hout. Maar of je het ooit echt zal begrijpen is maar de vraag. 

3voor12 Lokaal Draait is een samenwerking tussen de vele lokale afdeling van het muziekplatform. Om de twee weken wordt de lijst bijgewerkt met nieuwe muziek en nieuw lokaal talent. Volg 3voor12 Lokaal op Spotify om niks te missen (en volg ons dan ook meteen even).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12