3voor12 Groningen

WinterWelVaart 2017

Het is alweer aftellen

Vanaf 15 tot en met 17 december vindt het jaarlijkse festival WinterWelVaart plaats. Waarom is dat leuk? Omdat het programma er uiterst prima uitziet en de sfeer je warm houdt in de verschrikkelijke Nederlandse winters.
 
Het programma
Het programma bestaat onder andere uit muziek van het sprookjesachtige Moon Moon Moon, dat in 2017 meedeed aan de Popronde. Ook Joost Dijkema, die niet geheel onbekend is onder de Groningers speelt tijdens WinterWelVaart en heeft wat vrienden uitgenodigd. Om dit uiteenlopende lijstje af te maken zijn de hardrockband Pagan Drive en het shoegaze soloproject van CIEL (Michelle Hendriks van Sväva) ook de moeite waard om even op te zoeken.

Kunst en theater
Maar naast het checken van goede muziek kun je ook een leuke kunstroute volgen. En kun je toffe theaterstukken zoals het improvisatietheater van Ulteam Theatersport of poëzie van het Poëziepaleis en SLAG meepakken. Zelfs voor de kinders is er voldoende te doen mochten deze graag mee willen. Dus in principe is er voor elk wat wils.
 
Kijken, beleven en luisteren
Maar vergeet vooral niet te genieten van de gezelligheid en het winterlichtfestival van OrbitFest dat rondom het festival WinterWelVaart plaats vindt. Jaarlijks wordt de stad op de tofste manier verlicht. Al met al het kijken, beleven en luisteren helemaal waard.
 
Net als elk jaar vindt het festival plaats op de Hoge, Lage en Kleine der A en langs het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Tekst: Annegreet Douma Foto: Jan Lenting

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12