3voor12 Groningen

Winnaar Play at ViceFest bekend

Historian opent festival in Groningen en andere steden

Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk weer zo ver, de derde editie van ViceFest vindt dan plaats in de Oosterpoort. De volledige line-up werd al bekend gemaakt, met zowel nationale als internationale namen waaronder CLOUDSURFERS, FEET en IST IST. Door het brede scala aan acts en met natuurlijk The Vices als afsluiter, belooft het wederom een zinderende avond te worden vol aanstormend en gevestigd talent.

Net als vorig jaar bieden The Vices één act de kans om de mainstage te openen via de Play At ViceFest wedstrijd. Vorig jaar won Rommy Gabay, waardoor deze toen nog beginnende Groningse act een springplank kreeg naar vele nieuwe kansen en hierdoor snel bekender werd bij een groter publiek. Dit jaar is het binnenhalen van deze kans misschien nog wel belangrijker, aangezien de act die dit jaar de mainstage mag openen dit ook mag doen op de andere locaties waar ViceFest dit jaar zal plaatsvinden, namelijk in Londen, Antwerpen en Berlijn. Eind augustus werden de inschrijvingen voor de Play At ViceFest wedstrijd gesloten en vorige week werd er dan eindelijk bekend gemaakt wie dit jaar elke editie van ViceFest mag openen: *tromgeroffel* HISTORIAN!

HISTORIAN is de artiestennaam van Joris Boerma, die in de eerste weken van de COVID-19-pandemie besloot nummers te gaan schrijven, wat resulteerde in een reeks fuzz- en blues rocknummers met een zware lading vintage folk, gospel en nostalgie. De muziek van HISTORIAN bestaat uit een smaakvolle mix van oud en nieuw, met hoorbare invloeden van zowel Led Zeppelin als Jack White. Met energieke live-sets op zowel Eurosonic, Bevrijdingsfestival en Westerpop wist HISTORIAN zich in de kijker te spelen en dit werpt nu zijn vruchten af. Met gitaar gedreven en orgel-omlijnde nummers is HISTORIAN wat ons betreft een perfecte toevoeging aan de kleurrijke line-up van ViceFest 2022.

Nieuwsgierig geworden naar HISTORIAN of de andere acts? Er zijn nog tickets verkrijgbaar!

Tekst: Eva Radix Foto: Melissa van Koldam

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12