3voor12 Groningen

Vacature: 3voor12 groningen zoekt schrijvers

Kom bij ons je schrijftalent ontwikkelen!

Ben jij een muziekliefhebber pur sang? Heb je een sterke eigen mening over wat je zoal hoort? Vinden mensen om je heen dat je altijd zulke leuke stukjes schrijft en doe je dat graag? Draag je de Groningse popscene een warm hart toe? Dan wordt het hoog tijd dat je je meldt bij 3voor12 groningen!

3voor12 groningen is op zoek naar schrijvers die de lokaalafdeling komen versterken. Als lokaalafdeling van VPRO's 3voor12 ligt onze focus op het verslag doen van de lokale popscene en alles wat daarmee te maken heeft. Daarnaast pikken we uiteraard ook af en toe toffe nationale en internationale acts mee die naar Groningen komen. Als schrijver ga je namens 3voor12 groningen op pad om concertrecensies te schrijven, neem je interviews af en schrijf je aankondigingen, nieuwsberichten en achtergrondartikelen.

Je takenpakket:
- schrijven van artikelen
- meedenken over relevante en interessante onderwerpen en rubrieken
- eens per maand een redactievergadering bijwonen

We vragen
- een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
- een vlotte pen
- een flexibele houding
- een kritische mening

Geen vereiste, wel een pre:
- ervaring met tekstredactie
- kennis van de Groningse muziekscene; bereid zijn deze te leren, is dat uiteraard wel

We bieden:
- werken in een enthousiast team
- ervaring opdoen met tekstredactie
- gezamenlijke passie voor taal en muziek
- coaching en begeleiding door de redactiechefs, eindredactie en hoofdredacteur
- een mooie aanvulling op je cv

Denk je dat jij het in je hebt om ons schrijversgilde te komen versterken? Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12groningen.nl en vertel ons waarom! Een korte motivatie met cv is voldoende. Let op: het betreft een vrijwilligersfunctie.

3voor12 groningen is de Groningse redactie van 3voor12, de muziektak van de VPRO en tevens het grootste online muziekplatform van Nederland. Door verslagen, interviews, nieuwsartikelen, video-items, achtergronden, concertrecensies, aankondigingen en reportages streeft de redactie van 3voor12 groningen, met een groep enthousiaste vrijwilligers, ernaar om zo volledig mogelijk verslag te doen van de Groningse muziekscene.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12